Η Asus αποκάλυψε στην έκθεση CES 2019 τις νέες σειρές Ultrabooks, μεταξύ των οποίων το Asus ZenBook 14 και το Asus ZenBook S13.

Το Asus ZenBook 14 είναι εξοπλισμένο με τους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές της Intel Whiskey Lake, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce MX150 αλλά και μνήμη RAM έως και 16GB μέσα σε ένα ανθεκτικό, μικρό και ελαφρύ μπλε σασί. Το Ultrabook της Asus ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1.45kg ενώ καταφέρνει να ενσωματώσει οθόνη 14 ιντσών σε σασί που παλαιότερα υποστήριζε 13 ίντσες οθόνη.

Το λεπτό σασί έχει χρωματισμό που η Asus τον ονομάζει Utopia Blue σε μεταλλικό φινίρισμα, κάτι που φημίζεται άλλωστε η εταιρεία. Όταν ανοίγεις το Ultrabook, η πίσω πλευρά ανασηκώνεται ώστε η εμπειρία πληκτρολόγησης να είναι ακόμη πιο άνετη.

Υπάρχει όμως και κάτι ασυνήθιστο στο ZenBook 14. Το touchpad εκτός από την κίνηση του δείκτη ποντικιού στην οθόνη και τα κλικ, μπορεί να μετατραπεί και σε αριθμολόγιο ώστε να εισάγεις γρήγορα υπολογισμούς και αριθμούς στα φύλλα του Excel. Με αυτό τον τρόπο το κυρίως πληκτρολόγιο είναι μεγαλύτερο.

Το Asus ZenBook 14 θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με αναφορές, στο πρώτο τετράμηνο του 2019 και το κόστος του θα ξεκινά από τα $749.

Ένα ακόμη μικρότερο ZenBook

Εκτός από το 14άρι, η Asus παρουσίασε και το ZenBook S13 στην έκθεση CES 2019, με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά με ένα πιο μικρό και πιο ελκυστικό σχεδιασμό. Η Asus ισχυρίζεται πως πρόκειται για το λεπτότερο laptop στον κόσμο με αυτόνομη κάρτα γραφικών.

Το Asus ZenBook S13 έχει πάχος μόλις 12.9mm, ίδιο με αυτό του πρώτου ZenBook S, αλλά αυτή τη φορά διαθέτει και αυτόνομα γραφικά NVIDIA MX150.

Φυσικά δεν μιλάμε για το πιο ισχυρό laptop όσο αφορά τα γραφικά, αλλά θα ανταπεξέλθει με άνεση σε εργασίες επεξεργασίας εικόνας, βίντεο αλλά και gaming με παιχνίδια χαμηλών απαιτήσεων. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ζυγίζει μόλις 1.1kg, οπότε και θα μπορείς να το έχεις παντού μαζί σου.

Το Asus ZenBook S13 θα είναι και αυτό διαθέσιμο κάποια στιγμή εντός του πρώτου τετραμήνου του 2019 αν και για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αναφορά για το κόστος του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.