Η Asus γνωστή στο χώρο για τις καινοτομίες της, παρουσίασε στην έκθεση CES 2019 ένα εντυπωσιακής σχεδίασης gaming laptop, το Asus Mothership GZ700.

Καθώς τα περισσότερα gaming laptops έρχονται σε όλο και μικρότερες διαστάσεις, η Asus έκανε κάτι εντελώς διαφορετικό με το Mothership GZ700. Σίγουρα πρόκειται για ένα gaming laptop το οποίο δεν προορίζεται για όλους αλλά παίρνει άριστα στον τρόπο που ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Mothership GZ700

Αντίθετα με τα παραδοσιακά laptops, το hardware είναι τοποθετημένο πίσω από την οθόνη και όχι κάτω από το πληκτρολόγιο. Αυτό επιτρέπει καλύτερη κυκλοφορία του αέρα, ώστε να παραμένει δροσερό ακόμη κι όταν παίζεις απαιτητικά παιχνίδια.

Το πληκτρολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως σε όλα τα laptop ή μπορείς να το αποσυνδέσεις, μετατρέποντας το Mothership GZ700 σε ένα σύστημα All-in-One.

Πανίσχυρες επιδόσεις

Η νέα σχεδίαση επιτρέπει στην Asus να το εξοπλίσει με τελευταίας γενιάς hardware. Έτσι διαθέτει κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 2080 αλλά και έναν υπερχρονισμένο επεξεργαστή Intel Core i9-8950HK.

Διαθέτει ακόμη ταχύτατους δίσκους NVMe SSD σε RAID 0, για ακόμη καλύτερες επιδόσεις ενώ ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του είναι και το Gigabit Ethernet.

Χάρη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, το Mothership GZ700 χρησιμοποιεί σύστημα ψύξης που βασίζεται στον αέρα αντί στο υγρό στοιχείο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Asus να διατηρήσει το πάχος του στα μόλις 29.9mm.

Mothership GZ700

Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ένα παραδοσιακό laptop στα πόδια σου ή ακόμη και στο γραφείο σαν έναν πανίσχυρο και ολοκληρωμένο desktop υπολογιστή.  Βέβαια, η χρήση στα πόδια σου θα πρέπει να είναι σχετικά σύντομη, αφού πρόκειται για ένα βαρύ μηχάνημα το οποίο προορίζεται για ασταμάτητο gaming.

Για την ώρα η Asus δεν έχει δώσει επίσημα την τιμή ούτε και τη διαθεσιμότητα, αν και αναφορές κάνουν λόγο για το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση CES 2019.