Στην έκθεση CES 2018 η Sony παρουσίασε το Sony Aibo, το έξυπνο κουταβάκι, το οποίο είναι τόσο έξυπνο που θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσεις.

Αν και έχουμε δει στο παρελθόν παρόμοια Aibo, η τελευταία έκδοση έρχεται με πλήρως αναβαθμισμένη τεχνητή νοημοσύνη και περισσότερους αισθητήρες, ώστε να συμπεριφέρεται σαν ένα κανονικό σκυλάκι. Είναι τόσο έξυπνο, το οποίο αρχικά θα πρέπει να εκπαιδεύσεις μέσω φωνητικών εντολών αλλά και θα πρέπει να ενθαρρύνεις, όπως θα έκανες σε ένα πραγματικό κουτάβι.

Το Sony Aibo χρησιμοποιεί αρκετούς αισθητήρες και κάμερες ώστε να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του αλλά και αναγνωρίζει τις δικές σου κινήσεις, ενώ μπορεί και παίζει με δύο επιπλέον αξεσουάρ της Sony, μία ροζ μικρή μπάλα αλλά και ένα παιχνίδι που μπορεί να μασάει ώστε να… ακονίσει τα δόντια του. Βέβαια, δόντια δεν έχει, αλλά η συμπεριφορά του μοιάζει με αυτή ενός πραγματικού κουταβιού.

Συνολικά διαθέτει τρεις αισθητήρες αφής, δύο κάμερες, ένα αισθητήρα για να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του, αισθητήρα για να καταλαβαίνει πότε βρίσκεσαι από πίσω, τέσσερα μικρόφωνα αλλά και αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης.

Sony Aibo

Είναι αρκετά όμορφο και θα το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή αν και για να το αποκτήσεις θα χρειαστούν περίπου $2000, όταν κυκλοφορήσει επίσημα κατά τη διάρκεια του έτους.

Το Sony Aibo μπορεί και καταλαβαίνει λέξεις όπως «κάτσε» ή «μίλα» απαντώντας με διάφορους ήχους γεμάτους νάζι και φυσικά ανάλογα το πόσο καλά το έχεις εκπαιδεύσει. Μπορεί και αναγνωρίζει έως και 5 διαφορετικούς ανθρώπους ώστε να ακούει στις εντολές τους ενώ όλες οι λειτουργίες του μπορούν να προσαρμοστούν μέσα από την εφαρμογή για smartphone My Aibo.

Η εκπαίδευση είναι πιο σημαντική απ’ όσο νομίζεις, αφού ανάλογα πόσο καλά την έχεις ολοκληρώσει, τόσο πιο γρήγορα το Sony Aibo εκτελεί την εντολή σου. Αν και δεν πρόκειται για ένα ανυπάκουο έξυπνο κουτάβι, σίγουρα αν ένας από τους 5 που θα χειρίζεστε το Sony Aibo, δεν ολοκληρώσει σωστά την εκπαίδευση θα έχει δυσκολίες.

Η μπαταρία του Aibo θα σου εξασφαλίσει περίπου 2 ώρες παιχνιδιού ενώ για μία πλήρης φόρτιση θα χρειαστούν 3 ώρες.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018