Κάθε χρόνο στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας έχουμε μια άτυπη κόντρα μεταξύ των εταιρειών για το ποια θα καταφέρει να στριμώξει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε ένα flash drive. Φέτος τις εντυπώσεις έκλεψε η SanDisk, που παρουσίασε μια συσκευή που, αν και βρίσκεται ακόμα σε φάση πρωτοτύπου, αποτελεί το μικρότερο USB-C flash drive στον κόσμο με χωρητικότητα που φτάνει στο 1ΤΒ.

Κι αν ο τίτλος του περισσότερου αποθηκευτικού χώρου σε ένα flash drive παραμένει στην Kingston με το Data Traveler Ultimate GT στα 2ΤΒ, το πρωτότυπο Sandisk USB Drive 1TB είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος. Επιπλέον, αξιοποιεί το πρότυπο USB-C αντί για το μάλλον ξεπερασμένο, πια, USB 3.0, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσατε να το χρησιμοποιείτε για απευθείας αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων σε συσκευές όπως, για παράδειγμα, το Android κινητό σας τηλέφωνο.

Καθώς η συσκευή βρίσκεται ακόμη σε στάδιο πρωτοτύπου (πλήρως λειτουργικού, παρόλα αυτά), δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια τιμή. Αν κρίνουμε πάντως ότι ένας πλήρης δίσκος SSD USB-C στο 1TB κοστίζει ήδη γύρω στα 350 ευρώ, είναι δύσκολο να φανταστούμε πως το μοντέλο της SanDisk θα είναι ιδιαίτερα προσιτό όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018