Κάθε χρόνο η Samsung στην CES έχει εντυπωσιακή παρουσία. Έτσι και φέτος λοιπόν, ήθελε να τραβήξει από νωρίς όλα τα βλέμματα επάνω της και ήδη από τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή 2 ημέρες προτού ξεκινήσει επίσημα η έκθεση CES 2018, μας παρουσιάζει την τηλεόραση Samsung The Wall.

Τι είναι λοιπόν αυτός ο… τοίχος της Samsung; Το The Wall της Samsung είναι το φιλόδοξο πλάνο της εταιρείας εκτός από μία τηλεόραση, να μας παρουσιάσει και μία νέα τεχνολογία. Συγκεκριμένα την τεχνολογία MicroLED TV. Εκτός λοιπόν από το τεράστιο μέγεθος των 146 ιντσών, η νέα τηλεόραση της Samsung εντυπωσιάζει και για τα αυτοφωτιζόμενα pixel της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Τι είναι η τεχνολογία MicroLED;

Η τεχνολογία MicroLED με απλά λόγια πρόκειται για πολύ μικρότερα LEDs τα οποία αποκτούν δυνατότητα αυτοφωτισμού. Με έναν τρόπο που μοιάζει αρκετά με αυτόν μίας OLED τηλεόρασης. Τα MicroLED δεν απαιτούν δευτερεύων οπίσθιο φωτισμό, με αποτέλεσμα να είναι πιο φωτεινά από τα παραδοσιακά LED και η τηλεόραση να μπορεί να τα ενεργοποιήσει ή απενεργοποιήσει κατά βούληση.

Samsung The Wall

Σύμφωνα με αντιπρόσωπο της Samsung, η MicroLED τεχνολογία είναι ανώτερη από αυτή της OLED αφού έχει τεράστια αντίθεση και βαθύ μαύρο ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ υψηλότερη φωτεινότητα για εντυπωσιακό HDR αποτέλεσμα. Ο ίδιος αντιπρόσωπος τόνισε πως λόγω των οργανικών στοιχείων του OLED, υπάρχει το πρόβλημα του λεγόμενου burn-in. Μία στατική εικόνα δηλαδή, να αποτυπωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα επάνω στην τηλεόραση. Αυτό το πρόβλημα με την τεχνολογία MicroLED δεν υφίσταται.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, η Samsung δήλωσε πως οι τηλεοράσεις MicroLED θα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με ιδιαίτερη ευκολία, στην περίπτωση που δεν σου έφταναν οι 146 ίντσες.

Η σχεδίαση του The Wall

Η τηλεόραση είναι τεράστια. Άλλωστε το καταλαβαίνει κανείς και μόνο από το νούμερο. 146 ίντσες, μάλλον απίθανο να τη βάλεις στο σαλόνι σου. Θέλοντας να κάνουμε μία πρόβλεψη, η MicroLED είναι σχεδόν σίγουρο, ότι θα κυκλοφορήσει σε 55 και 65 ίντσες, ώστε να βρει τη θέση της στην αγορά.

Σχεδιασμένη χωρίς εμφανή πλαίσια γύρω από την οθόνη, περιβάλλεται από ένα μονοκόμματο γυαλί, από άκρη σε άκρη. Με άλλα λόγια, στην περίπτωση που συνδέσεις 2,3 ή 4 τηλεοράσεις MicroLED, δεν θα εμφανίζονται οι ενοχλητικές μαύρες γραμμές, στις ενώσεις.

Σίγουρα, πρόκειται για μία τηλεόραση που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα, αφού χάρη στην τεχνολογία MicroLED, η Samsung θα αποκτήσει τον άξιο αντίπαλο που έψαχνε τα τελευταία χρόνια, απέναντι στις OLED. Και με τις επιπλέον δυνατότητες που φαίνεται να έχει, οι MicroLED δείχνουν το μέλλον.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018