Η Samsung οραματίζεται ένα μέλλον που δεν θα έχουμε την ανάγκη να γράψουμε με στυλό και χαρτί τις σκέψεις μας. Οραματίζεται ένα μέλλον που το Samsung Flip, ο ψηφιακός πίνακας σημειώσεων, θα είναι πιο χρήσιμος από ποτέ. Βέβαια, με τους υπολογιστές να έχουν βρει τη θέση τους σε κάθε γραφείο και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το Samsung Flip έχει κάθε λόγο ύπαρξης.

Ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά σε ένα γραφείο θα βρεις δεκάδες σημειώσεις  σε post-it, εκτυπωμένα A4 χαρτιά με πληροφορίες που δεν θα διαβαστούν ποτέ αλλά και σημειωματάρια τα οποία είναι σχεδόν άδεια. Δεν θα ήταν εφικτό όλη αυτή η παραγωγή χαρτιού να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό, αν χρησιμοποιούσαμε μόνο ψηφιακά μέσα για να αποθηκεύσουμε σημειώσεις και σκέψεις;

Samsung Flip

Το Samsung Flip εκτός από μία συσκευή με μία μεγάλη οθόνη, έχει λοιπόν και πράσινο χαρακτήρα, φιλικό προς το περιβάλλον. Θα μπορεί να συνδεθεί με smartphones και laptops για να μεταφέρεις αρχεία αλλά να και στείλεις στον πίνακα αυτά που ήδη δουλεύεις. Όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού ή μίας σύσκεψης στο γραφείο.

Η Samsung κατά τη διάρκεια της CES 2018 έδειξε πως θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει τον ψηφιακό της πίνακα. Σε μία εικόνα που βρισκόταν σε ένα laptop, προστέθηκε μία γραμμή κειμένου χρησιμοποιώντας το S-Pen και έπειτα επέστρεψε στο laptop για επιπλέον διορθώσεις.

Αν και η παρουσίαση ήταν αρκετή κατατοπιστική και εντυπωσιακή, είναι αβέβαιο για την ώρα τη ζήτηση που θα έχει το Samsung Flip. Κυρίως λόγω της αβέβαιης συμβατότητας με μία μεγάλη γκάμα από smartphones,  laptops και tablets.

Αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, η Samsung δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη τιμή του πίνακα ενώ όσο αφορά την κυκλοφορία του, υποσχέθηκε πως θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ έως και το τέλος του Ιανουαρίου.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018