Το πρώτο smartphone με αισθητήρα fingerprint κάτω από την οθόνη είναι εδώ, ή μάλλον βρίσκεται στην έκθεση CES 2018, αλλά δεν παρουσιάστηκε από κατασκευαστή που θα μπορούσες να μαντέψεις εύκολα. Πρόκειται για ένα smartphone από την Vivo, με έδρα την Κίνα.

Η Vivo σε συνεργασία με την Synaptics και τον οπτικό αισθητήρα Clear ID της δεύτερης, τοποθέτησε τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την OLED οθόνη του smartphone. Η ανάγνωση γίνεται με παρόμοιο τρόπο όπως με τον παραδοσιακό αισθητήρα, αλλά ίσως ελάχιστα πιο αργά.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάγνωσης πρέπει να τοποθετήσεις το δάκτυλό σου σε συγκεκριμένο σημείο επάνω στην οθόνη αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, αφού η οθόνη OLED εμφανίζει το αντίστοιχο εικονίδιο για να σε καθοδηγήσει.

Το πρώτο smartphone με αισθητήρα fingerprint κάτω από την οθόνη

Μέχρι τώρα, ο παραπάνω αισθητήρας ήταν θέμα συζήτησης για τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες στον κόσμο, όπως η Samsung και η Apple ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως το Samsung Galaxy S9 πιθανότητα να έχει παρόμοια δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Βέβαια, η μάχη για το πρώτο smartphone παραγωγής που θα ενσωματώνει τον αισθητήρα κάτω από την οθόνη, συνεχίζεται, αφού το τηλέφωνο της Vivo δεν θα κυκλοφορήσει σε αυτή τη μορφή. Δηλώσεις της Vivo, έκαναν λόγο για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφήνοντας έτσι τη Samsung να είναι αυτή που θα παρουσιάσει πρώτη αυτή την τεχνολογία σε smartphone που θα είναι διαθέσιμο στην αγορά. Βέβαια, πηγές από την Κίνα, αναφέρουν πως η Vivo ίσως προλάβει τη Samsung.

Από την πλευρά της η Synaptics, ανέφερε πως ήδη εργάζεται στην κατασκευή 70 εκατομμυρίων αισθητήρων οθόνης, με τη Vivo και τη Samsung βεβαίως, να έχουν τον πρώτο λόγο. Διαβάζοντας κανείς όλα τα παραπάνω, σωστά θα υποθέσει πως η ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων γίνεται ολοένα και πιο διάσημη σε σύγκριση με αυτή της ανάγνωσης προσώπου αν και θα πρέπει να περιμένουμε τις φετινές καινοτομίες των iPhone που θα κυκλοφορήσει η Apple για το 2018.

Άραγε θα ενσωματώσει τους αισθητήρες της Synaptics ή θα προχωρήσει σε μία ανανεωμένη έκδοση του Face ID; Αρκετά πιθανό, να συμβούν και τα δύο.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018