Σίγουρα όλοι μας θα θέλαμε να σταματήσουμε να φορτίζουμε τις συσκευές μας, όπως το smartphone αλλά παράλληλα να έχουμε αυτονομία για πάντα. Γίνεται; Η εταιρεία Matrix μας λέει ότι γίνεται και έρχεται να δώσει σαφείς απαντήσεις με το νέο της smartwatch PowerWatch X.

Το νέο αυτό smartwatch, το οποίο ανακοινώθηκε στην έκθεση CES 2018, δεν χρειάζεται να το φορτίσεις αλλά φορτίζεται αυτόματα χρησιμοποιώντας τη θερμότητα του σώματός σου. Μα πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Χρησιμοποιώντας λοιπόν έναν θερμομετρικό μετατροπέα, το smartwatch παράγει ενέργεια, από τη δική σου ενέργεια!

Αν και όλα αυτά φαντάζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας, το PowerWatch X δεν είναι η πρώτη συσκευή που υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία. Η Matrix ήδη από το 2016 χρησιμοποίησε την αντίστοιχη τεχνολογία μετατροπής ενέργειας στο πρωτότυπο PowerWatch, αν και εκείνη την περίοδο το smartwatch είχε περιορισμένες δυνατότητες και λειτουργίες.

Αυτή τη φορά, το νέο PowerWatch X θα μπορεί να σου εμφανίζει όλες τις ειδοποιήσεις από το smartphone, απευθείας στον καρπό σου. Και το βασικότερο; Δεν θα χρειαστεί να το φορτίσεις ποτέ.

PowerWatch X

Σχεδιαστικά μοιάζει με ένα κλασσικό ψηφιακό ρολόι και δεν κερδίζει ιδιαίτερες περγαμηνές ενώ ακριβώς στο κέντρο και μέσα στη βασική στεφάνη, υπάρχει σε εμφανές σημείο το υπόλοιπο της αυτονομίας. Στην περίπτωση που βγάλεις το smartwatch από τον καρπό σου, αυτό πηγαίνει σε λειτουργία Deep Sleep για να εξοικονομήσει μπαταρία ώστε να μην χρειάζεται να το φοράς καθημερινά, αλλά ακόμη κι αν κάνεις να το χρησιμοποιήσεις 1 μήνα, θα έχει και πάλι λίγη ενέργεια για να δεις τις ειδοποιήσεις της ημέρας.

Αν και θα είναι συμβατό τόσο με Android όσο και με iOS smartphones, το PowerWatch X τρέχει ένα άγνωστο για εμάς λειτουργικό σύστημα το οποίο όμως θα μπορεί να μετράει τα βήματά σου, τις θερμίδες που έκαψες αλλά και την ποιότητα του ύπνου σου. Η αρχική του οθόνη προσαρμόζεται ώστε να τη φέρεις στα μέτρα σου ενώ είναι και αδιάβροχο για να το έχεις μαζί σου και κάτω από το νερό.

Όπως ανακοίνωσε η Matrix, το PowerWatch X θα κοστίζει $249,99, με τις προπαραγγελίες να έχουν ήδη ανοίξει, ενώ όσο αφορά την κυκλοφορία του αυτή θα ξεκινήσει σε περίπου 1 μήνα.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018