Η Asus μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει αρκετό hardware κατά τη διάρκεια εκθέσεων και δεν θα μπορούσε να μην επαναλάβει το ίδιο και στην CES 2018. Κάτω από τα αστραφτερά φώτα του Λας Βέγκας, η Asus μας έφερε σε πρώτη επαφή με το νέο της εξαπύρηνο Desktop PC. Το Asus ROG Strix GL12 είναι ένα Gaming Desktop PC που τροφοδοτείται από επεξεργαστή 8ης γενιάς της Intel και θα έρθει πιθανότητα σε εκδόσεις με Intel Core i7 8700/8700K μέγιστης ταχύτητας τα 4.80GHz αλλά και με επεξεργαστή Intel Core i5 8400.

Όσο αφορά τα γραφικά και αφού μιλάμε για gaming υπολογιστή, η Asus το εξόπλισε με την κορυφαία κάρτα γραφικών της NVIDIA GTX 1080, μεγάλη μνήμη RAM 8GB DDR4 αλλά και δυνατότητα επιλογής δίσκου PCIe SSD των 512GB ή σκληρό δίσκο έως και τα 2TB.

Η Asus κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε μία σημαντική ιδιαιτερότητα που φέρνει το νέο της PC. Διαθέτει έναν ευέλικτο μηχανισμό ο οποίος σου δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις τον SSD χωρίς να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσεις κάποιο κομμάτι ή να ψάξεις για… κατσαβίδι. Πρόκειται για σύστημα Easy Swap και θα σου εξασφαλίσει δυνατότητα αναβάθμισης του δίσκου σε μερικά δευτερόλεπτα!

Asus ROG Strix GL12

Με αρκετά επιθετικό look και έξω από τα καθιερωμένα σχεδίαση, το Asus ROG Strix GL12 έχει απότομες σχεδιαστικές γραμμές και άνισα «κοψίματα» στην εμπρόσθια όψη του, οι οποίες είτε θα σου αρέσουν από την πρώτη ματιά είτε θα… κλείσεις τα μάτια σου. Η επικίνδυνα μοντέρνα εκδοχή του οράματος της Asus, δεν σου δίνει τη δυνατότητα να συμβιβαστείς παρ’ όλα αυτά θα μπορείς να καυχηθείς στους φίλους σου ότι διαθέτεις ένα πανίσχυρο desktop PC το οποίο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και το δείχνει άλλωστε.

Στο κεντρικό τμήμα της εμπρόσθιας όψης του, υπάρχει ένα διάφανο πάνελ το οποίο σε συνδυασμό με την τεχνολογία Aura Sync μπορείς να το προσαρμόσεις και να το φωτίσεις με όποια χρώματα και συχνότητα επιθυμείς. Με περισσότερες από 16 εκατομμύρια επιλογές, μάλλον θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Η τεχνολογία Aura Sync, σου επιτρέπει επίσης να συγχρονίσεις τα εφέ φωτισμού και με άλλα συμβατά περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και άλλα).

Όπως έγινε γνωστό, το Asus ROG Strix GL12 θα είναι διαθέσιμο προς αγορά τον προσεχή Απρίλιο, χωρίς όμως να ανακοινώθηκε η τιμή διάθεσής του.

Asus ROG Strix Flare

Asus ROG Strix Flare

Η Asus εκτός από το gaming PC ανακοίνωσε και μερικά νέα περιφερειακά. Ένα από αυτά είναι το πληκτρολόγιο ROG Strix Flare το οποίο διαθέτει RGB οπίσθιο φωτισμό και χρησιμοποιεί διακόπτες Cherry MX RGB. Εξοπλισμένο με τα κλασσικά πλήκτρα διαχείρισης multimedia αλλά και με αποσπώμενο στήριγμα των καρπών.

Χρησιμοποιεί φυσικά την τεχνολογία Aura Sync ενώ διαθέτει θύρα USB ώστε να συνδέσεις κάποια άλλα συσκευή, χωρίς να ψάχνεις διαθέσιμη θύρα πίσω από τον υπολογιστή.

Asus ROG Aura Terminal

Asus ROG Aura Terminal

Μαζί με το πληκτρολόγιο, η Asus έφερε και το ROG Aura Terminal. Πρόκειται για μία μικρή σε μέγεθος συσκευή, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί μαζί με ταινίες LED στο πίσω μέρος της οθόνης. Η συσκευή εντοπίζει τα χρώματα που προβάλλει η οθόνη ανιχνεύοντάς τα από τις άκρες της και συγχρονίζει τις συνδεδεμένες ταινίες LED στα ίδια χρώματα για να δημιουργήσει ένα πιο φωτεινό, χρωματισμό και όμορφο περιβάλλον γύρω σου.

Asus ROG Spotlight

Asus ROG Spotlight

Ακόμη μία συσκευή, άγνωστο κατά πόσο μπορεί να είναι χρήσιμη για τον μέσο χρήστη ή τον gamer, είναι το ROG Spotlight. Αυτή, προβάλλει το λογότυπο της ROG στον τοίχο και φυσικά μπορεί να συγχρονιστεί με τις υπόλοιπες συσκευές Aura. Η σχεδίασή της παραπέμπει σε κάμερα ενώ χάρη στη μαγνητική της βάση, μπορείς να την τοποθετήσεις με ασφάλεια και ευκολία σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια.

Σύνδεση οθονών χωρίς ορατά πλαίσια

Asus τεχνολογία χωρίς πλαίσια

Για το τέλος η Asus μας επιφύλασσε μία μικρή έκπληξη, αφού δεν αρκέστηκε σε μία ακόμη παρουσίαση κάποιου περιφερειακού ή κάποιας συσκευής φωτισμού. Αλλά μας έδωσε μία πρώτη εικόνα μίας νέας τεχνολογίας η οποία σου επιτρέπει να συνδέσεις 2 ή 3 και οθόνες μεταξύ τους χωρίς τα πλαίσια να είναι ορατά.

Το κιτ μετατροπής αποτελείται από φακούς και βάσεις, οι οποίοι φακοί τοποθετούνται σε κλίση 130 μοιρών επάνω στις οθόνες. Χρησιμοποιώντας έξυπνα το φωτισμό γύρω τους, μπορούν να εξαφανίσουν τα πλαίσια των οθονών ώστε να παίζεις τα παιχνίδια σου χωρίς εμπόδια ή τυφλά σημεία.

Μία αρκετά έξυπνη καινοτομία της Asus η οποία για την ώρα παραμένει άγνωστο κάτω από ποιο όνομα θα κυκλοφορήσει και ποια θα είναι η τιμή του. Όσο αφορά βέβαια τα προηγούμενα περιφερειακά, γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση όσο αφορά τις τιμές τους.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018