Η Panasonic ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2018,  3 νέα Blu-ray players εκ των οποίων τα 2 από αυτά, υποστηρίζουν αναπαραγωγή HDR10+ περιεχομένου.  Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι ότι το high-end μοντέλο Panasonic UB820 υποστηρίζει επίσης και Dolby Vision, δηλαδή τον αξιόμαχο αντίπαλο του HDR10+.

Τα υπόλοιπα δύο 4K Blu-ray player της Panasonic, UB420 και UB330 υποστηρίζουν φορμά HDR10+ και HDR10 αντίστοιχα. Εντύπωση κάνει βέβαια το γεγονός, ότι καμία τηλεόραση της Panasonic, δεν υποστηρίζει το φορμά Dolby Vision, οπότε κερδισμένοι θα είναι όσοι έχουν 4K τηλεόραση άλλης κατασκευάστριας εταιρείας.

Τα blu-ray players της Panasonic διαθέτουν επεξεργαστή Hollywood Cinematic Experience (HCX) ο οποίος βελτιώνει σε τέτοιο βαθμό τα χρώματα μίας UHD ταινίας, ώστε να μοιάζουν με αυτά τις κινηματογραφικής εμπειρίας. Για τηλεοράσεις χαμηλότερων δυνατοτήτων, διαθέτουν επίσης τον επεξεργαστή Optimum HDR ο οποίος ρυθμίζει αντίστοιχα την αναπαραγωγή για να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται απευθείας από το blu-ray player ώστε να διατηρείται ανέπαφο το σήμα της αναπαραγωγής και να είσαι σε θέση να παρακολουθήσεις μία UHD HDR ταινία ακόμη και σε τηλεόραση που δεν υποστηρίζει HDR.

Επίσης, το UB820 μπορεί να σου προσφέρει ήχο 7.1 καναλιών αλλά και δύο θύρες HDMI ώστε να μπορείς να διαχωρίσεις τον ήχο από την εικόνα ενώ και τα 3 blu-ray players θα υποστηρίζουν Netflix, YouTube και Amazon video.

Η Panasonic σκοπεύει να τα «ρίξει» στην αγορά, την προσεχή Άνοιξη, αλλά για την ώρα είναι αβέβαιο πως ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθήσει μία ταινία HDR10+, αφού δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο 4K Blu-ray δισκάκι, παρά μόνο σε streaming, όπου όπως είναι γνωστό το bitrate είναι αναγκαστικά μειωμένο.

Αν και αρκετά στούντιο του Hollywood υποστηρίζουν το φορμά Dolby Vision, η Warner Bros ανακοίνωσε πως θα επανακυκλοφορήσει όλα τα δισκάκια 4K σε HDR10+ στο προσεχές μέλλον. Χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριλάβει κάποιος στον ίδιο δίσκο Dolby Vision και HDR10+ περιεχομένου λόγω μεγέθους, μήπως έχει έρθει η ώρα να μεταβούμε στον αντικαταστάτη του blu-ray;

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018