Αν και είναι εύκολο να βρεις μία 4K τηλεόραση για να απολαύσεις UHD ταινίες και HDR περιεχόμενο, πάντα θα υπάρχει ένα μειονέκτημα απέναντι στα monitors των υπολογιστών. Αυτό της καθυστέρησης (lag ή latency) μεταξύ της δικής σου εντολής έως ότου αποτυπωθεί στην οθόνη. Η NVIDIA στην CES 2018 θέλει να δώσει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα, παρουσιάζοντας τις οθόνες NVIDIA BFG σε μεγέθη των 65 ιντσών.

Σύμφωνα με την NVIDIA, μιλάμε για τις καλύτερες οθόνες gaming που θα μπορεί να επιλέξει κάποιος. Τις ονόμασε Big Gaming Formats (εξού και το ακρωνύμιο BFG) και θα αλλάξουν τον τρόπο που έως τώρα απολάμβανες το gaming. Σε συνεργασία με την Acer, Asus και την HP, οι τεράστιες αυτές οθόνες θα έχουν μέγεθος 65 ιντσών, ανάλυση 4K, υποστήριξη HDR, ρυθμό ανανέωσης 120Hz όπως επίσης και τεχνολογίες NVIDIA G-Sync & NVIDIA Shield.

Αυτή τη στιγμή, οι οθόνες BFG είναι ότι μεγαλύτερο μπορείς να επιλέξεις και σίγουρα ότι και πιο απολαυστικό μπορείς να βρεις. Συνδέονται κανονικά με τον υπολογιστή ενώ σε περίπτωση που για κάποιο περίεργο λόγο αγόρασες αυτή την οθόνη, χωρίς να έχεις υπολογιστή, μπορείς να παίξεις και πάλι παιχνίδια, χάρη στη λειτουργία NVIDIA Shield, η οποία έχει δυνατότητα game streaming.

NVIDIA BFG

Όσο αφορά την ποιότητα της εικόνας, οι οθόνες NVIDIA BFG διαθέτουν πάνελ με full array οπίσθιο φωτισμό, φωτεινότητα που φτάνει τα 1000 nits αλλά και τεχνολογία Quantum Dot Enhancement Films ώστε να παράγουν πεντακάθαρα χρώματα της παλέτας DCI-P3. Και επειδή το latency είναι από τα σημαντικότερα πράγματα κατά τη διάρκεια του gaming, η NVIDIA δήλωσε πως έχει μειωθεί σε επίπεδο millisecond.

Οι εταιρείες που συνεργάστηκαν με την NVIDIA θα κυκλοφορήσουν και οι ίδιες, μία παρόμοια έκδοση οθόνης με διαφορετική βάση ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή, μόνο η ASUS έχει ανακοινώσει πληροφορίες για τη δική της εκδοχή. Ο λόγος για την ASUS ROG Swift PG65, όπου έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτή της NVIDIA.

Για την ώρα, δεν έχουν ανακοινωθεί οι επίσημες τιμές κυκλοφορίας ενώ όσο αφορά την ημερομηνία που θα τις δούμε στα ράφια των καταστημάτων, η NVIDIA απάντησε αόριστα κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018