Η έκθεση της CES 2018 αναμφισβήτητα μας έχει προσφέρει έως τώρα αρκετά νέα προϊόντα όπου τα περισσότερα θα ταίριαζαν περισσότερο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Βέβαια, τα προϊόντα υπάρχουν και είναι λειτουργικά. Ένα από αυτά είναι το L’ Oreal UV Sense, το οποίο υπολογίζει με ακρίβεια τις ώρες που βρίσκεσαι κάτω από τον Ήλιο και κατά συνέπεια την UV ακτινοβολία.

Η προστασία από την UV ακτινοβολία είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αφού μέχρι τώρα δεν ήταν μετρήσιμη, τουλάχιστον για τη δική σου καθημερινότητα. Το L’ Oreal UV Sense έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημά σου.

Ο αισθητήρας μέτρησης είναι τόσο μικρός που μπορείς να τον κολλήσεις στο νύχι του χεριού σου, έχει πάχος μόλις 2mm και μήκος 9mm. Στην περίπτωση βέβαια που δεν θέλεις να είναι ορατός, μπορείς να το βάλεις γυαλιά ηλίου ή σε κάποιο άλλο αντικείμενο το οποίο έχει άμεση έκθεση στον Ήλιο.

Το νέο αυτό gadget της L’ Oreal, δεν χρειάζεται μπαταρία για να δουλέψει αλλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC για να συνδεθεί με το smartphone και να σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για την UV ακτινοβολία.

L’ Oreal UV Sense

Επίσης, δεν χρειάζεται να το φοράς συνέχεια. Μπορείς να το αφαιρέσεις και να το κολλήσεις εκ νέου εντός 3 μηνών, ακόμη και με τα ίδια υλικά που είχε μέσα η αρχική συσκευασία. Αν θέλεις βέβαια να το χρησιμοποιήσεις μετά το πέρας των 3 μηνών, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς επιπλέον κολλητική ουσία.

Ο αισθητήρας λειτουργεί μέσω NFC και είναι συμβατός τόσο με iOS και Android smartphones. Μπορεί και καταγράφει πληροφορίες για την UV ακτινοβολία και ταυτόχρονα μπορεί να σου προτείνει τρόπους για να προφυλαχθείς από την Ηλιακή υπέρ-έκθεση αλλά κι άλλες πληροφορίες.

Αν και πρόκειται για ένα αρκετά πρωτοποριακό gadget, το οποίο θα είχε ιδιαίτερη επιτυχία τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εδώ στην Ελλάδα, δεν θα διατεθεί άμεσα. Η L’ Oreal αναφέρει πως η κυκλοφορία του αισθητήρα θα γίνει αποκλειστικά μέσα από Δερματολόγους και μάλλον από το 2019. Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς, δεν υπάρχει ούτε επίσημη τοποθέτηση όσο αφορά την τιμή.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018