Μόλις λίγα λεπτά χρειάζονται για να βρεις ένα ακόμη καινοτόμο προϊόν στην έκθεση CES 2018, από θήκες κινητών που μετατρέπονται σε drones έως και κράνη για τις ποδηλατικές σου βόλτες, που παίζουν τα αγαπημένα σου τραγούδια, χωρίς ακουστικά! Ο λόγος για το κράνος Coros Omni, το οποίο πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν και έρχεται να δώσει λύση σε εσένα που σου αρέσει να… παίρνεις τα βουνά ή  τους δρόμους της πόλης, απολαμβάνοντας την αγαπημένη σου μουσική. Και πάντα, με ασφάλεια.

Με μία πρώτη ματιά, το Coros Omni, μοιάζει με ένα κοινό κράνος και σε γενικές γραμμές η ασφάλεια που προσφέρει είναι παρόμοια με άλλα κράνη. Άλλωστε, όταν φοράς το κράνος, δεν το κάνεις για το στυλ, ούτε για τα όμορφα χρώματά του. Αλλά, για να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Coros Omni

Εκεί που ξεχωρίζει όμως το Coros Omni από άλλα κράνη είναι η έξυπνη εσωτερική του σχεδίαση. Μπορείς να ακούς τραγούδια, χωρίς να χρησιμοποιήσεις ακουστικά. Παρά μόνο το… κεφάλι σου. Και εξηγούμαστε. Ο ήχος μεταφέρεται σε εσένα, από τα κόκκαλα του σώματός σου. Ναι, ίσως ακούγεται περίεργο, όμως θα εκπλαγείς με την ποιότητα του ήχου αλλά και με το γεγονός ότι αυτό που διάβασες παραπάνω, είναι όντως εφικτό.

Όταν βρίσκεσαι με το ποδήλατο έξω στους δρόμους, πρέπει να προσέχεις συνεχώς για κινδύνους, οπότε είναι ανέφικτο να κλείσεις τα αυτιά σου με ακουστικά, αφού θα χάσεις την επαφή με το περιβάλλον. Με το κράνος της Coros, αυτό δεν συμβαίνει. Τα αυτιά σου δεν καλύπτονται από κάποια συσκευή, έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου ενώ ταυτόχρονα ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια.

Για εσένα που σου αρέσουν οι νυχτερινές βόλτες, το κράνος διαθέτει οπίσθιο φωτισμό ώστε οι οδηγοί πίσω σου να σε βλέπουν έγκαιρα. Το κράνος συνδέεται ασύρματα με το smartphone μέσω Bluetooth και με μία φόρτιση, θα εξασφαλίσεις περίπου 8 ώρες αναπαραγωγής. Τώρα στην περίπτωση που οι 8 ώρες ποδήλατου είναι για εσένα παιχνιδάκι, κάνε και ένα διάλειμμα να το φορτίσεις!

Coros Omni

Ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που κρύβει το κράνος, είναι η δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση ατυχήματος. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας που ανιχνεύει τις πτώσεις, ειδοποιεί άμεσα φίλους και οικογένεια, στέλνοντας μία ειδοποίηση από το smartphone. Βέβαια, στην περίπτωση που θα σου έπεφτε το κράνος από τα χέρια, μάλλον θα ανησυχούσες τους δικούς σου ανθρώπους χωρίς λόγο. Οπότε, καλό είναι να το κρατάς σφιχτά όταν δεν το χρησιμοποιείς.

Μαζί με το τηλεχειριστήριο, το κράνος Coros Omni θα κοστίζει περίπου $199,99 ενώ όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο τετράμηνο του έτους. Σε μαύρο, κόκκινο, μπλε ή άσπρο, σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει ενώ μέσα στη συσκευασία θα βρεις και τσάντα μεταφοράς.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018