Μετά το smartwatch το οποίο φορτίζεται από την ενέργεια του σώματός σου, η έκθεση CES 2018 έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις γύρω από τον κόσμο των wearables. Η Casio με την πολυετή εμπειρία της στο χώρο των ρολογιών, παρουσίασε το Casio G-Shock Rangeman GPR B-1000, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για εσένα που σου αρέσουν οι πολύωρες βόλτες επάνω στα βουνά και σε όλα τα απομακρυσμένα σημεία του κόσμου.

Διαθέτει σύστημα GPS ενώ φορτίζει χρησιμοποιώντας τις ακτίνες του ηλίου. Ιδιαίτερα χρήσιμο αλλά και πρακτικό, αφού θα μπορείς να φορτίσεις το smartwatch, ώστε να χρησιμοποιήσεις την πλοήγηση του GPS, οπουδήποτε κι αν είσαι. Καλό θα ήταν βέβαια να βρίσκεσαι σε σημείο που «χτυπάει» ο ήλιος!

Αν έχουν ξεμείνει από μπαταρίες όλες οι υπόλοιπες smart συσκευές σου και έχεις χάσει το δρόμο σου, άφησε το Casio G-Shock Rangeman GPR B-1000 επάνω σε μία πέτρα και σε σημείο όπου το βλέπει ο ήλιος, και μέσα σε 4 ώρες θα έχεις επαρκή ενέργεια για χρήση περίπου μίας ώρας.

Casio G-Shock Rangeman

Φυσικά, αυτή τη διαδικασία μπορείς να την επαναλάβεις όσες φορές χρειάζεται έως ότου επιστρέψεις και πάλι στο σπίτι, αν και η βόλτα στο… πάρκο θα διαρκέσει αρκετές περισσότερες ώρες. Βέβαια, ένα τέτοιο smartwatch θα μπορούσε πραγματικά σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Είναι ανθεκτικό απέναντι στο κρύο, τις αντίξοες συνθήκες αλλά και τη λάσπη και διαθέτει αισθητήρες υψόμετρου, βαρόμετρου, πυξίδα και θερμόμετρο. Το smartwatch της Casio θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο ή πράσινο χρώμα και θα κοστίζει περίπου $800, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να έχει οριστεί για τον Απρίλιο του έτους που διανύουμε.

Μαζί με το Rangeman, η Casio άδραξε την ευκαιρία και παρουσίασε και μία ανανεωμένη έκδοση του περσινού μοντέλου WSD-F20. Σε περίεργο χρώμα Φθορίτη (Fluorite – αλλάζει χρωματισμό ανάλογα το φωτισμό), διαθέτει πλέον ένα νέο watchface στο οποίο θα μπορείς να βλέπεις την ακριβή τοποθεσία σου όπως και τα σημεία στα οποία έχεις περάσει, σε μία προδιαγεγραμμένη διαδρομή.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018