Η HTC αποκάλυψε στη CES 2018 ένα νέο ασύρματο αντάπτορα για το δικό της headset εικονικής πραγματικότητας HTC Vive, όπως επίσης και το νέο σύστημα VR HTC Vive Pro.

Σύμφωνα με την HTC, ο ασύρματος αντάπτορας θα είναι ο πρώτος στην αγορά που θα μπορεί να σου προσφέρει μία πλήρως ανεξαρτητοποιημένη VR εμπειρία χωρίς καλώδια.

Ο αντάπτορας, όπου ομολογουμένως έχει λίγο περίεργο σχήμα, είναι κατασκευασμένος με την τεχνολογία της Intel WiGig. Αν και η Intel έχει σταματήσει από τον προηγούμενο χρόνο την εξέλιξη των δικών της WiGig προϊόντων, φαίνεται πως εστίασε περισσότερο σε τρόπους που θα έκαναν τα VR headset να σου προσφέρουν μία ασύρματη εμπειρία.

Το WiGig πρόκειται για μία τεχνολογία ασύρματης διασύνδεσης συσκευών που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο 802.11d, το οποίο λειτουργεί στη συχνότητα των 60GHz. Σχεδιασμένο αποκλειστικά για κοντινές αποστάσεις, με εμβέλεια περίπου 4,5 μέτρα, προσφέρει τεράστιες ταχύτητες διασύνδεσης.

Η HTC, κάνει λόγο για ελάχιστη καθυστέρηση και βελτιωμένη εμπειρία, αν και για να είμαστε απόλυτα σίγουροι, θα περιμένουμε τις πρώτες επίσημες δοκιμές.

Ο ασύρματος αντάπτορας της HTC θα κυκλοφορήσει στο τρίτο τρίμηνο του 2018, σε όλες τις αγορές του κόσμου, αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη τιμώ πώλησης.

Διάβασε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την έκθεση CES 2018