Κάνοντας μία γρήγορη βόλτα στα booth της CES  2017 διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει μία σοβαρή κόντρα μεταξύ των εταιρειών όσο αφορά το πάχος των τηλεοράσεών τους. Αυτή τη φορά, τις ματιές όλων έκλεψε η πολύ λεπτή τηλεόραση της Xiaomi Mi TV 4.

Ναι, είναι πολύ λεπτή και δεν υπάρχει λόγος να μακρηγορήσουμε. Στο πιο λεπτό της σημείο είναι μόλις 4.9 χιλιοστά και όπως αναφέρει και η Xiaomi είναι πιο λεπτή ακόμη και από ένα iPhone. Το εντυπωσιακό είναι ότι όπως συμβαίνει στο Mi Mix, το διάσημο smartphone της Xiaomi, έτσι και η τηλεόραση δεν έχει καθόλου εμφανή πλαίσια. Αυτό σημαίνει ότι όταν παρακολουθείς μία ταινία, δεν σε ενοχλεί τίποτα τριγύρω. Φαίνεται πως τη συγκεκριμένη τεχνολογία την κατέχει και τη χρησιμοποιεί επιτυχώς. Ίσως, να μας δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές.

Η τηλεόραση τρέχει ένα custom smart λειτουργικό σύστημα ονόματι Patch Wall, το οποίο βασίζεται στο Android ενώ χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ώστε να μπορεί να σου κάνει προτάσεις για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και προγράμματα. Οι προτάσεις βασίζονται σε αυτά που έχεις ήδη δει ενώ προέρχονται από πολλές διαφορετικές πήγες, ώστε να είναι σχετικά απίθανο να πέσεις για δεύτερη φορά στην ίδια ταινία.

Αναβάθμισε την τηλεόραση

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της Mi TV 4 τηλεόρασης, είναι το γεγονός ότι μπορείς να την αναβαθμίσεις, όπως θα έκανες με έναν desktop ή laptop υπολογιστή. Με λίγα λόγια, μπορείς να αλλάξεις την οθόνη, τη μητρική όπως και το σύστημα ήχου. Αν και δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τα kit αναβάθμισης, είναι η πρώτη τηλεόραση που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Όπως ανέφερε η Xiaomi, έχει σκοπό να δώσει την κυκλοφορία της τηλεόρασης αποκλειστικά στους κατοίκους της Κίνας, με την 65άρα 4K και Dolby Atmos να κοστίζει κάτι λιγότερο από $2000. Φυσικά, θα υπάρχουν και οι εκδόσεις των 49 και 55 ιντσών, με χαμηλότερη τιμή, η οποία δεν έγινε γνωστή.

Αν και για την ώρα, δεν υπάρχει προγραμματισμός για κυκλοφορία σε άλλες χώρες, ίσως, τις δούμε σύντομα και σε άλλες αγορές όπως αυτή της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.