Αν δεν έχεις προσθέσει έως σήμερα ένα δίσκο SSD στον υπολογιστή σου, πρέπει να το κάνεις. Όχι μόνο για τις τεράστιες ταχύτητες σε σύγκριση με έναν HDD αλλά και για την ασφάλεια των αρχείων σου. Βέβαια ο πατροπαράδοτος HDD θα σου είναι πάντα χρήσιμος γιατί είναι πιο οικονομικός, ειδικά σε μεγάλες χωρητικότητες. Ένα προϊόν που κέντρισε το ενδιαφέρον μας στην CES 2017 ήταν ο νέος Western Digital SSD ο οποίος βάζει πραγματικά φωτιά, στις επιδόσεις του υπολογιστή.

Με την WD να έχει εξαγοράσει πρόσφατα την SanDisk, έψαχνε ένα τρόπο να μπει στην αγορά των PCIe SSD. Έτσι κι έγινε και μας παρουσιάζει τον Western Digital Black PCIe SSD. Με ταχύτητες ανάγνωσης που φτάνουν τα 2050 MB/s και εγγραφής τα 800MB/s, η εκκίνηση του υπολογιστή, οι χρόνοι φόρτωσης και οι μεταφορές αρχείων είναι θέμα ελάχιστων δευτερολέπτων. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα 500MB/s ανάγνωσης που έχουν αρκετοί SSD της αγοράς είναι ήδη πολύ γρήγορη ταχύτητα, τα 2050MB/s μοιάζουν εξωπραγματικά.

Ο νέος αυτός SSD θα κυκλοφορήσει στα μέσα του έτους που διανύουμε ξεκινώντας περίπου στα $110 για τον 256GB και περίπου στο διπλό κόστος για τη διπλάσια χωρητικότητα.