Αν και οι περισσότερες ειδήσεις που αφορούν smartphones μας κατακλύζουν κατά την περίοδο της World Mobile Conference, ο επεξεργαστής που θα μας απασχολήσει τουλάχιστον για το 2017 αλλά και πιθανότατα θα είναι εξοπλισμένες όλες οι ναυαρχίδες smartphones, είναι ο Snapdragon 835.

Είναι το πρώτο chip με αρχιτεκτονική 10nm και παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει μεγάλη επεξεργαστική δύναμη και είναι ικανός να πάει το VR και το AR στο επόμενο επίπεδο.

Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο 835 είναι αρκετά καλύτερος από τον 821, όπως βέβαια θα περίμενε κανείς. Συνδυάζει δύο συστήματα επεξεργαστών, το ένα είναι το Kryo 280 της Qualcomm και το άλλο είναι το Hexagon 682 DSP ενώ για τα γραφικά χρησιμοποιεί την Adreno 540, η οποία όπως μαθαίνουμε είναι ικανή για περίπλοκα 3D γραφικά αλλά φυσικά και για απαιτητικές VR εφαρμογές και παιχνίδια.

Snapdragon 835

Πηγαίνοντας με τη μόδα των τελευταίων high-end smartphone, ο Snapdragon 835 διαθέτει επίσης τον αισθητήρα Spectra 180, ο οποίος θα δίνει δυνατότητες διπλής κάμερας. Επίσης αν και μικρότερος σε μέγεθος από τον 821, υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας αλλά και 20% γρηγορότερη φόρτιση με την υποστήριξη του Quick Charge 4.0.

Που θα τον δούμε για πρώτη φορά

Κατά πάσα πιθανότητα το Samsung Galaxy S8 και LG G6 θα έρθουν με τον Snapdragon 835. Και δεν το λέμε τυχαία, αφού όπως και πέρυσι με τον 821, έτσι και φέτος τα 2 από τα πιο ισχυρά τηλέφωνα στον κόσμο, θα θέλουν να κυριαρχήσουν στην αγορά. Μία αγορά η οποία κατακλύζεται από τουλάχιστον άλλα 100 Android mid-high-end smartphones, τα οποία ενδέχεται να συμπεριλάβουν και αυτά τον 835.