Μετά τις OLED έχουμε τις Samsung QLED τηλεοράσεις οι οποίες με λίγα λόγια διαθέτουν τα πιο φωτεινά πάνελ που έχει κατασκευάσει ποτέ η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Και όταν μιλάμε για μέγιστη φωτεινότητα έχουμε να κάνουμε με 2000nits, κάτι που ξεπερνάει τα περσινά Quantum Dot πάνελ και φυσικά όλες τις τηλεοράσεις του 2016.

Οι QLED της Samsung αναπαράγουν στο 100% την παλέτα χρωμάτων DCI-P3 και καθηλωτικό μαύρο. Τόσο σκοτεινό που θαρρείς πως είναι απενεργοποιημένη η τηλεόραση! Βέβαια η Samsung δεν στάθηκε μόνο στα χρώματα και στη φωτεινότητα, αλλά και στην κατασκευή μίας οπίσθιας βάσης η οποία δίνει δυνατότητα ανάκλισης 10 μοιρών και είναι τόσο εύκολη κατά την επιτοίχια τοποθέτηση όσο το να βάζεις ένα καλώδιο HDMI. Ή έστω, αυτά ισχυρίζεται η Samsung.

Samsung QLED

Η σειρά Q έρχεται με 3 μοντέλα με το Q7 να είναι το «οικονομικότερο» το Q8 το medium-range και το Q9 η ναυαρχίδα τηλεοράσεων της Samsung. Σχεδιαστικά η Q9 διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο λίγων χιλιοστών ενώ το συνολικό πάχος δεν ξεπερνάει τα 10mm. Πάχος που την κάνει ιδανική για επιτοίχια τοποθέτηση.

Το Smart Hub είναι ακόμη καλύτερο

Φυσικά δεν θα μπορούσε να έλειπε η smart πλατφόρμα Tizen, η οποία είναι καλύτερη από ποτέ. Όπως συμβαίνει και με άλλες Smart τηλεοράσεις της Samsung, θα βρεις δεκάδες εφαρμογές αλλά η νέα σειρά θα ενσωματώνει και εφαρμογές iOS & Android ώστε να μπορείς να λαμβάνεις ενημερώσεις στο smartphone, απευθείας από την τηλεόραση.

Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το νέο Tizen έχει και μία λειτουργία παρόμοια με αυτή του Shazam. Η τηλεόραση μπορεί και ακούει το τραγούδι της ταινίας ή της συναυλίας που παρακολουθείς και το αναγνωρίζει αμέσως. Φυσικά, από το Smart Hub δεν θα μπορούσαν να έλειπαν εφαρμογές όπως Netflix, YouTube, Hulu, Spotify και HBO Go. Οι τιμές δεν έχουν γίνει γνωστές ενώ η κυκλοφορία τους αναμένεται να αρχίσει εντός του 2017.

Δες εδώ τις Samsung QLED