Είναι φανερό ότι ο περισσότερος κόσμος προτιμά τις mobile συσκευές είτε μιλάμε για smartphones, laptops και tablets. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που ο desktop υπολογιστής είναι το απόλυτο εργαλείο εργασίας, διασκέδασης αλλά και gaming. Το Razer Valerie 12K Laptop έρχεται να σου δώσει 3 τουλάχιστον λόγους, ώστε να ξεκινήσεις gaming στο laptop. Και πιθανότατα, σε καταιγιστικούς ρυθμούς.

Έκανε την εμφάνισή του στην CES 2017, το Razer Valerie 12K Laptop είναι αυτό που λέμε μοναδικό στο είδος του. Περίπου. Ίσως μερικοί να θυμάστε πριν μερικούς μήνες το Project Slidenjoy, ένα γκρουπ από το Βέλγιο, το οποίο σου έδινε τη δυνατότητα να προσθέσεις 2 η 3 οθόνες περισσότερες στο laptop σου.

Razer Valerie 12K Laptop

Κάτι ανάλογο προσπαθεί να κάνει και η Razer με το δικό της laptop, να έρχεται με 3 ενσωματωμένες οθόνες. Κάθε μία από τις 17.3’’ οθόνες παίζει σε ανάλυση 4K, οπότε πρακτικά μιλάμε για ένα 12K Laptop. Προφανώς, το gaming θα είναι εξωπραγματικό ενώ ακόμη και το οπτικό πεδίο που θα έχεις μέσα στο χάρτη, θα είναι διευρυμένο. Υποστηρίζει επίσης το G-Sync της NVIDIA για ακόμη πιο ομαλό framerate κατά τη διάρκεια έντονου παιχνιδιού αλλά και μηδενικά γραφικά κολλήματα.

Μπορείς να φανταστείς πως θα είναι το gaming σε ανάλυση 12K;

Αν και η Razer δεν ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, φανταζόμαστε πως θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, αφού για να «σηκώσουν» αναλύσεις 12K χρειάζεσαι φοβερές επεξεργαστικές δυνάμεις. Το μόνο που μας αποκάλυψε είναι η κάρτα γραφικών και δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την NVIDIA GTX 1080. Σημαντικό γεγονός είναι ότι το laptop δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους gamers, αλλά και σε επαγγελματίες που κύριο μέρος της δουλειάς τους είναι η επεξεργασία φωτογραφιών. Οι οθόνες του Razer Valerie 12K Laptop υποστηρίζουν στο 100% την παλέτα χρωμάτων Adobe RGB και πραγματικά σε 3 οθόνες το multitasking γίνεται υπέροχο.

Razer Valerie 12K Laptop

Το ιδιαίτερο laptop της Razer θα είναι βαρύ, πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι. Ζυγίζει περίπου 5.5kg ενώ το αλουμινένιο του σασί θα έχει πάχος 38mm. Λογικό θα έλεγε κανείς αν αναλογιστεί την τεχνολογία που κουβαλάει. Επίσης, το πληκτρολόγιο θα έχει τα τελευταίας γενιάς μηχανικά πλήκτρα της Razer με το πολύ χαμηλό προφίλ ενώ το εσωτερικό θα ψύχεται από ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης, ώστε να διατηρεί χαμηλές τις θερμοκρασίες ακόμη και αν το ζορίσεις παραπάνω.

Όλα τα παραπάνω για την ώρα βρίσκονται στα χαρτιά και το concept της Razer δύσκολα θα έρθει στην αγορά. Εννοείται πως στην περίπτωση που το πάρουν απόφαση να το διαθέσουν, θα χρειαστούμε τουλάχιστον 10-12 ώρες gaming για να το πιστέψουμε!