Με την εποχή που διανύουμε να ανήκει ξεκάθαρα στη γενιά των selfies η Panasonic μας φέρνει μία mirrorless αποκλειστικά για τους fan των αυτό-φωτογραφίσεων, την GX800. Μαζί με αυτή, παρουσιάζει επίσης την SuperZoom FX80 αλλά και ένα νέο φακό Leica.

Οι καλύτερες selfies που έχεις βγάλει ποτέ

Η Panasonic GX800 έρχεται με περιστρεφόμενη οθόνη αφής 180 μοιρών για να βγάζεις τις τέλειες selfies είτε μόνος σου είτε με όλη την παρέα. Τουλάχιστον η Panasonic, αυτό έθεσε ως πρωταρχικό σκοπό. Μπορεί να κάνει εγγραφή video 4K με όλες τις γνωστές δυνατότητες του 4K Photos ενώ είναι η πρώτη Lumix που διαθέτει λειτουργία 4K Selfie.

Panasonic Mirrorless

Σημαντικό εξίσου το γεγονός η δυνατότητα πανοραμικής φωτογράφισης ώστε ακόμη και όταν η οθόνη είναι γυρισμένη προς τα εσένα, να μην δυσκολευτείς να τραβήξεις το πλάνο που θέλεις. Έχει επίσης τη λειτουργία Background, η οποία σου επιτρέπει να θαμπώσεις τα σημεία που θέλεις στη φωτογραφία χωρίς να αλλάξεις χειροκίνητα το άνοιγμα τους διαφράγματος.

Εξοπλισμένη με αισθητήρα 16MP, ικανός ακόμη και για άλλες δραστηριότητες και λήψεις, η GX800 έρχεται επίσης με Wi-Fi, λειτουργία Focus Stacking, Post Focus αλλά και πλήθος δημιουργικών εφέ και φίλτρων.

Νέα SuperZoom κάμερα για να ζουμάρεις έως 60x

Η Lumix FX82 είναι μία οικονομική superzoom κάμερα η οποία προσφέρει οπτικό ζουμ 60x. Οπότε, μπορείς να φέρεις οποιοδήποτε αντικείμενο όσο κοντά θέλεις, ειδικά όταν θέλεις να απαθανατίσεις περισσότερες λεπτομέρειες χωρίς να χάνεις σε ευκρίνεια και ποιότητα. Αν συνδυάσει και το ψηφιακό Intelligent Zoom, μπορείς να διπλασιάσεις αυτή την απόδοση, φυσικά με την αντίστοιχη απώλεια ποιότητας, όπως συμβαίνει δηλαδή με όλα τα ψηφιακά ζουμ.

Panasonic SuperZoom

Διαθέτει σύστημα σταθεροποίησης Power O.I.S. τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο ενώ ενσωματώνει αισθητήρα MOS 18.1MP. Σημαντικό το γεγονός ότι και αυτή η φωτογραφική μηχανή της Panasonic υποστηρίζει εγγραφή 4K ενώ χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης DFD (Depth From Defocus) η κάμερα υπόσχεται ταχύτατες εστιάσεις στα 0.09 δευτερόλεπτα.

Panasonic Leica φακός για μοναδικές φωτογραφίσεις

Η Panasonic παρουσίασε επίσης ένα νέο φακό Leica DG Vario-Elmarit 12-60mm f/2.8-4.0, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με τη νέα Panasonic GH5. Υποστηρίζει την τελευταία τεχνολογία σταθεροποίησης Dual IS Mark II ενώ είναι ανθεκτικός τόσο στη σκόνη όσο και στις στάλες της βροχής. Η Panasonic επισήμανε βέβαια πως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ακόμη και σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Δες εδώ τις φωτογραφικές μηχανές Panasonic