Με το 4K να έχει γίνει το next big thing για τις τηλεοράσεις, μία τεράστια εταιρεία σαν την LG δεν θα μπορούσε να μην είχε στη γκάμα της ένα 4K Blu-ray player, χτυπώντας παράλληλα ανταγωνιστές όπως Panasonic και Sony. Οπότε και η LG, μας παρουσίασε το LG UP970.

Εικόνα και ήχος που θα ξεχάσεις τι σημαίνει κινηματογράφος

Με τα περισσότερα 4K Blu-ray players της αγοράς να υποστηρίζουν το πρότυπο εικόνας HDR10, για αληθοφανή χρώματα και καθηλωτική αντίθεση, το LG UP970 έρχεται να κάνει τη διαφορά. Ενσωματώνει τόσο το HDR10 αλλά και την τεχνολογία Dolby Vision.

Μία κίνηση που όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού οι νέες OLED τηλεοράσεις της LG υποστηρίζουν το πρότυπο Dolby Vision. Όσο αφορά τις θύρες θα έχεις 2 HDMI, μία HDMI 2.0a για Ultra HD βίντεο αλλά και μία HDMI 1.4 για τον ήχο. Όσο αφορά τον ήχο, θα μπορεί να αναπαράγει Dolby TrueHD, Dolby Atmos και DTS-HD Master Audio.

Στο τέλος βέβαια επισήμανε η LG πως η υποστήριξη για το Dolby Vision δεν θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη στιγμή αλλά θα έρθει σε μορφή ενημέρωσης, αργότερα μέσα στο 2017. Για την ώρα, δεν έχει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας όπως και η τιμή.