Η ρομποτική αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ κατά τη διάρκεια του 2017 και αυτό έρχεται να το αποδείξει το LG Hub Robot όπως φυσικά και οι δεκάδες υλοποιήσεις και ανακοινώσεις για έξυπνα ρομπότ και πλατφόρμες που μεσολάβησαν τους τελευταίους μήνες. Ένα από αυτά, ήταν και ο Jarvis του Facebook.

Αλήθεια, θα μπορούσες να σκεφτείς κάποιον καλύτερο από ένα ρομπότ, για τη θέση του butler; Κάπως έτσι θα σκέφτηκε και η LG, κάνοντάς μας μία εκτενή παρουσίαση του Hub Robot, το οποίο είναι όμορφα σχεδιασμένο με αρκετές καμπύλες και δύο μπλε μάτια που ανοιγοκλείνουν ενώ σε κοιτάνε ανυπόμονα, έως ότου δώσεις την επόμενη εντολή. Το LG Hub Robot πρόκειται για τον προσωπικό σου βοηθό, σε ένα Smart περιβάλλον στο σπίτι, όπου όλα είναι έξυπνα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Κάνε πάρτι και βάλε το ρομπότ να μαζέψει το σπίτι

Μπορεί να εκτελέσει εργασίες όπως να θερμάνει το φούρνο της κουζίνας, να καθαρίσει το σπίτι βάζοντας σκούπα, να σε ενημερώσει για τις καθημερινές σου εκκρεμότητες, να σου πει τα πάντα για την πρόγνωση του καιρού ή να παίξει την αγαπημένη σου μουσική. Αν και τα παραπάνω δεν πείθουν σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, φαίνεται πως η LG θέλει να ασχοληθεί με το χώρο της ρομποτικής και να κονταροχτυπηθεί με άλλες υλοποιήσεις όπως για παράδειγμα αυτό του Google Home.

Η LG επίσης, παρουσίασε ένα ρομπότ για να καθαρίζει το γρασίδι από τους κήπους όπως και το Airbot. Το δεύτερο πρόκειται για μία μεγαλύτερη έκδοση του Hub Robot με τη διαφορά ότι «εργάζεται» στο αεροδρόμιο, μαζεύει τους διαδρόμους και συνοδεύει τον κόσμο στις σωστές πύλες.

Καμία ανακοίνωση δεν έχει γίνει για τιμές ή διαθεσιμότητα, αλλά όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, το 2017 πρόκειται για μία χρονιά γεμάτη ρομπότ και υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης.