Νιώθουμε ότι ήταν καιρός να ξεφύγουμε από τα παραδοσιακά μεγέθη τύπου 64GB και 128GB, όσο αφορά τα USB Sticks. Απ’ ότι φαίνεται, το Kingston USB Stick 2TB μας κάνει το χατίρι στην CES 2017, για να έχουμε εκατομμύρια αρχεία πάντα μαζί μας. Αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές χρειάστηκε λίγο χώρο παραπάνω για «περάσουν» τα multimedia αρχεία από τον σκληρό δίσκο ή λίγο πριν το format του υπολογιστή «έκαιγες» δεκάδες δισκάκια. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καλώς όρισε τα 2TB στο μπρελόκ των κλειδιών σου.

Η Kingston μας παρουσίασε το DataTraveler Ultimate GT των 2TB το οποίο παρεμπιπτόντως είναι η καταλληλότερη λύση και για 4K εγγραφές πολλών ωρών. Για να πάρεις περίπου μια ιδέα για το μέγεθος των 2TB θα μπορείς να αποθηκεύσεις περίπου 250.000 φωτογραφίες από DSLR φωτογραφική μηχανή ή ακόμη και 70 ώρες 4K βίντεο.

USB Stick vs Εξωτερικοί δίσκοι

Φυσικά θα αναρωτιέται κανείς, αν θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός από τη μεριά των εξωτερικών δίσκων. Εννοείται και την αναμένουμε ανά πάσα στιγμή. Με τα USB Stick να έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα του μεγέθους, αφού μπαίνουν ακόμη και στο πορτοφόλι σου, νομίζουμε  έρχεται σε λίγο η στιγμή που θα δούμε εξωτερικούς δίσκους διπλάσιους ή και τριπλάσιους από τα 2TB, αφήνοντας τους παραδοσιακούς των 500GB στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η Kingston δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία διάθεσης αλλά ούτε και την τιμή, κρίνοντας βέβαια από τα σχεδόν €450 της Ελληνικής αγοράς του Kingston HyperX 512GB, αναμένεται τσουχτερή.