Η έκθεση CES 2017 είχε διάφορες εκπλήξεις. Μία από αυτές ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Faraday Future 91 της ομώνυμης εταιρείας, το οποίο εμφανίζεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανακοίνωσή του και θέλει να ταράξει τα νερά και σίγουρα την Tesla.

Το FF 91 δείχνει εντυπωσιακό, ή έστω τα χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Με μπαταρία 130kWh μπορεί να διανύσει έως και 378 μίλια, περίπου 608 χιλιόμετρα ενώ ο κινητήρας έχει τα εξωπραγματικά 1050 άλογα και μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα. Ένα, δύο, τρ… το FF 91 πήγε 100 χιλιόμετρα. Τόσο γρήγορα. Σύμφωνα με την Faraday, μπορεί να κερδίσει το αντίστοιχο της Tesla. Μήπως πρόκειται για ανοικτή πρόκληση; Θα δείξει.

Faraday Future 91

Από την πρώτη ματιά το FF 91 ξεχωρίζει τόσο για τον φουτουριστικό του σχεδιασμό όσο και για το Crossover look και στυλ. Η οροφή καλύπτεται από ένα πανοραμικό γυαλί για να βλέπεις κυριολεκτικά τα πάντα στον ουρανό ενώ και το εσωτερικό του είναι αρκετά προσεγμένο. Μας άρεσε το γεγονός ότι τόσο η γυάλινη οροφή, το πίσω παράθυρο όσο και αυτά των επιβατών μπορούν να αποτρέψουν τις ακτίνες του ηλίου να εισέλθουν στο όχημα. Σαν να μπορείς να ενεργοποιείς τα φιμέ τζάμια όποτε θέλεις.

Αυτόματες πόρτες, αυτόματο πάρκινγκ, αυτόνομη οδήγηση 

Φυσικά, ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να μην είναι εξοπλισμένο με όλες τις ψηφιακές ασύρματες ευκολίες, ώστε ο οδηγός, ο συνοδηγός αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες να είναι συνεχώς online. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης αναγνώριση προσώπου ώστε να ξεκλειδώνεις χωρίς κλειδί. Υπερβολικό θα έλεγε κανείς, στην περίπτωση που έχει δίδυμο αδερφό ή σωσία. Βέβαια, στο εσωτερικό η αναγνώριση κάνει φοβερή δουλειά, αφού προσαρμόζει τα πάντα γύρω από τον οδηγό όπως τα καθίσματα και τη θερμοκρασία, ακριβώς όπως τα είχε ορίσει την πρώτη φορά.

Faraday Future 91

Οι πόρτες του ανοίγουν αυτόματα ενώ όσο αφορά τις οδηγικές του ικανότητες, έχεις περισσότερες κάμερες και αισθητήρες από κάθε άλλο αυτοκίνητο, για να βοηθάει τον οδηγό συνεχώς. Το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μπορεί να παρκάρει μόνο του, μόλις κατέβει ο οδηγός ενώ σε λίγο καιρό, θα μπορεί να έρχεται να παραλαμβάνει επιβάτες από συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Όσο αφορά την κυκλοφορία του, η Faraday σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή για 300 αυτοκίνητα με τα πρώτα να βγαίνουν στους δρόμους το 2018. Το σίγουρο είναι ότι αναμένουμε υπομονετικά.