Είναι κάποιες φορές που εντυπωσιάζεσαι τόσο πολύ που πραγματικά τα λόγια είναι λίγα μπροστά σε αυτά που νιώθεις. Ακριβώς αυτό συνέβη με το Dell Monitor 8K. Αν και δεν θα βρεις πουθενά 8K multimedia περιεχόμενο όπως ταινίες ή σειρές, η Dell το έφτιαξε και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Η Dell UltraSharp Ultra HD 8K UP3218K είναι ένα monitor 32 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση (κρατηθείτε) 7680 x 4320 pixels ενώ έχει περισσότερα από 33 εκατομμύρια pixels. Εννοείται, ότι για να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο monitor στα Windows 10, πρέπει να μεγεθύνεις τα πάντα. Και το εννοούμε, αφού εικονίδια, start menu και αρχεία, δεν τα βρίσκεις ούτε με κιάλια!

Dell Monitor 8K

Τι ακριβώς σημαίνει η ανάλυση 8K; Με απλά λόγια, είναι 16 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Full HD. Θυμάσαι το 4K ότι είναι 4 φορές υψηλότερο από το Full HD; Πολλαπλασίασέ το επί 4. Πραγματικά, αστρονομικά νούμερα, τουλάχιστον για την εποχή που διανύουμε.

Όσο αφορά τα χρώματα μπορεί να εμφανίσει 1.07 δισεκατομμύρια διαφορετικά χρώματα, δηλαδή 64 φορές περισσότερα από τα 16.9 εκατομμύρια, ενός απλού monitor. Επίσης, υποστηρίζει 1300:1 λόγο αντίθεσης ενώ τρέχει με ρυθμό ανανέωσης 60hz.

Όπως φυσικά θα περίμενε κανείς, η τιμή είναι και αυτή σε… πολύ υψηλά επίπεδα αφού αγγίζει τα $5000. Βέβαια, η οπτική μαγεία που προσφέρει είναι ανεκτίμητη.