Η ASUS έρχεται δυναμικά στη φετινή CES, με την ταϊβανέζικη εταιρεία να ανακοινώνει σημαντικά νέα smartphones όπως το Zenfone 3 Zoom προσθέτοντας ότι αυτό διαθέτει «την καλύτερη κάμερα σε smartphone».

Ο λόγος είναι το διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος, με κάθε αισθητήρα να έχει ανάλυση 12,4MP και με το συνδυασμό τους να μας χαρίζει zoom που φτάνει ακόμα και το 12x όταν γίνεται ψηφιακά αλλά και σε οπτικό zoom 2.4x για μεγαλύτερη καθαρότητα. Η ASUS ενσωματώνει στην κάμερα της και την τεχνολογία Super Pixel που εστιάζει ξεχωριστά σε κάθε pixel, κάτι που σε συνδυασμό με το διάφραγμα f/1.7, αναμένεται να χαρίζει κορυφαίες φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για την εστίαση, το Zenfone 3 Zoom στηρίζεται στη δεύτερη γενιά του συστήματος που η ASUS εγκαινίασε με το Zenfone 3, κάνοντας την όλη διαδικασία πολύ γρήγορη χωρίς θαμπάδες. Η εγγραφή βίντεο γίνεται στην 4K ανάλυση και για την αποφυγή «κουνημένων» αποτελεσμάτων, ενσωματώνει ακόμα οπτικό σταθεροποιητή 4 αξόνων. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η AMOLED οθόνη των 5,5 ιντσών, ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 625, αλλά και η μπαταρία των 5.000mAh που χαρίζει πολύ μεγάλη αυτονομία που μπορεί να ξεπερνά -ανάλογα με τη χρήση- τις δύο ημέρες.  Το Zenfone 3 Zoom της ASUS θα κυκλοφορήσει από τον επόμενο μήνα.