Είδαμε αρκετές τηλεοράσεις στην CES 2017 με σχεδόν την πλειοψηφία αυτών να είναι άκρως εντυπωσιακές. Μείναμε έκπληκτοι με το monitor της Dell και την απίστευτη ανάλυση των 8K. Το ASUS 4K HDR monitor είναι ακόμη ένα από αυτά, με την ίδια την εταιρεία να δηλώνει πως η εικόνα, η φωτεινότητα και η λεπτομέρεια της νέας αυτής οθόνης, σου κόβει την ανάσα.

Το 4K monitor είναι το ProArt PA32U και όπως καταλαβαίνει κάποιος έχουμε να κάνουμε με μία οθόνη 32 ιντσών, ίσως στοχεύοντας περισσότερο τον επαγγελματία χρήστη, όπως φωτογράφους ή σχεδιαστές. Καταπληκτικό το γεγονός ότι το πάνελ είναι πλήρους διάταξης (Full Array – Full LED) με 384 διαφορετικές ζώνες φωτισμού. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως μπορεί να φτάσει σε φωτεινότητα τα 1000nits ενώ ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες εμφανίζονται με φοβερή ευκρίνεια.

ASUS 4K HDR monitor

Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quantum Dot για υποστήριξη μίας μεγαλύτερης παλέτας χρωμάτων η οποία ισοδυναμέι με το 99.5% της παλέτας Adobe RGB, 100% sRGB, 85% Rec.2020 και 95% DCI-P3. Πιο απλά, θα έχεις πλούσια, φυσικά χρώματα είτε δουλεύεις με φωτογραφίες είτε με βίντεο.

Όσο αφορά τις συνδέσεις και τις διαθέσιμες θύρες, βρίσκουμε 3 Thunderbolt ώστε να μπορείς να το συνδέσεις και με άλλες 4K οθόνες και να παίζεις το multitasking στα δάχτυλα. Βέβαια, με την ανάλυση 4K ήδη να υποστηρίζεται, θεωρούμε πως θα έχεις τεράστιο περιβάλλον εργασίας για να χωρέσεις 4 και 5 διαφορετικά παράθυρα.

Η οθόνη της ASUS έρχεται επίσης με την τεχνολογία καλιμπραρίσματος ProArt που σου παρέχει όλες τις ρυθμίσεις και επιλογές για να τη φέρεις στα μέτρα σου, όσο αφορά τα χρώματα και τη φωτεινότητα. Αφού κάνεις όλες τις αλλαγές που επιθυμείς, μπορείς να αποθηκεύσεις το συγκεκριμένο προφίλ, ώστε να μην τη ρυθμίζεις ξανά σε περίπτωση που τη συνδέσεις σε άλλο υπολογιστή.