Το πολυαναμενόμενο Oculus Rift, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας που περιμένει η gaming κοινότητα, είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από τις 28 Μαρτίου, με την εταιρεία να προχωρά στην επίδειξη της τελικής έκδοσης στη CES 2016.

Ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέροντος γύρω από το σύστημα της Oculus, ήταν οι τεράστιες ουρές που δημιουργήθηκαν από το άνοιγμα έως το κλείσιμο της έκθεσης από την πρώτη μέρα, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να πάρουν μια ολιγόλεπτη γεύση λίγους μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Ανάμεσα τους και εμείς, με τις εντυπώσεις μας να είναι άκρως θετικές.

P1040433

Αρχικά στην εντυπωσιακή συσκευασία που έχει τη μορφή μικρής βαλίτσας, θα περιλαμβάνονται το ειδικό κράνος το οποίο είναι αρκετά πιο ελαφρύ απ’ ότι περιμέναμε, ένα χειριστήριο Xbox One το οποίο θα χρησιμοποιούμε στα παιχνίδια, αλλά και μια ειδική κάμερα. Σε συνδυασμό με το κράνος, η κάμερα εντοπίζει την παραμικρή κίνηση που κάνουμε με το κεφάλι μας, την οποία και μεταφέρει στο παιχνίδι για πιο ρεαλιστική εμπειρία.

Δοκιμάσαμε τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα έρχονται δωρεάν με την αγορά του Rift, το EVE: Valkyrie καθώς και το Lucky’s Tale, δύο πολύ έξυπνες επιλογές της Oculus. Το EVE:Valkyrie ως παιχνίδι μαχών που διαδραματίζεται στο διάστημα, απευθύνεται σε πιο σκληροπυρηνικούς gamers τους οποίους και θα ικανοποιήσει πλήρως με την συνολική αίσθηση που προσφέρει. Από την άλλη το Lucky’s Tale απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι στην ουσία ένα εντυπωσιακό platform game όπου τον ήρωα τον βλέπουμε να αλληλοεπιδρά σε ένα εικονικό περιβάλλον, θυμίζοντας εποχές Mario 64, δίνοντας όμως μια τελείως άλλη οπτική απ’ ότι θα περιμένατε από ένα παιχνίδι του είδους.

P1040445

Βγάζοντας το κράνος και επανερχόμενοι στην πραγματικότητα, η αναμονή γίνεται ακόμα δυσκολότερη ειδικά όταν η Ελλάδα δεν βρίσκεται στις πρώτες χώρες που θα κυκλοφορήσει το Rift. Η τιμή του συστήματος έχει οριστεί στα €599 και μέσα από την ιστοσελίδα της Oculus μπορείς να κατεβάσεις ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο σε ενημερώνει αν ο υπολογιστής σου είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των γραφικών που χρειάζεται το Rift.