Η Samsung παρουσίασε στα πλαίσια της έκθεσης CES 2016 ένα νέο «έξυπνο» ψυγείο με ασυνήθιστες δυνατότητες. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ψυγείο το οποίο διαθέτει στο εξωτερικό μέρος οθόνη 21,5 ιντσών, η οποία μάλιστα έχει ανάλυση 1920 x 1080 pixels.

Η οθόνη έχει δυνατότητα προβολής σημαντικών πληροφοριών όπως, λόγου χάρη, το ημερολόγιο και τον καιρό, αλλά παράλληλα, χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, η οθόνη μπορεί και να προβάλλει συνταγές ή άλλες ιστοσελίδες.

P1040187 P1040184

Επιπλέον, στο κάτω μέρος της οθόνης εντοπίζονται capacitive buttons παρόμοια με εκείνα που συναντάμε σε Android συσκευές ενώ στις πόρτες του ψυγείου έχει ενσωματωμένα ηχεία για ψυχαγωγία του χρήστη την ώρα που κάνει δουλειές στην κουζίνα. Μπορεί μάλιστα να δει και τηλεόραση φτάνει να διαθέτει μια συμβατή smartTV της Samsung.

Θα μπορείς να ελέγξεις από απόσταση και από το κινητό σου τα περιεχόμενα του ψυγείου.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του νέου smart ψυγείου της Samsung που εντοπίσαμε είναι ότι διαθέτει τρεις κάμερες στο εσωτερικό, οι οποίες προσφέρουν μια σειρά από χρήσιμες δυνατότητες στο χρήστη. Παραδείγματος χάρη, μέσω ειδικής εφαρμογής, ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει από απόσταση και από το κινητό του τα περιεχόμενα του ψυγείου του (λόγου χάρη όταν βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ), προκειμένου να αποφασίσει τι προϊόντα πρέπει να ψωνίσει.

P1040188 P1040189

Ακόμη, ενδιαφέρουσες δυνατότητες που προσφέρει το ψυγείο, αν και αρχικά μόνο στην Νότιο Κορέα πιθανότατα, είναι οι ειδοποιήσεις προς τον χρήστη όταν ένα συγκεκριμένο προϊόν αρχίζει να τελειώνει, όταν ένα προϊόν που αγοράζει συχνά βρίσκεται σε προσφορά σε κάποιο κατάστημα, καθώς και η δυνατότητα παραγγελίας ενός προϊόντος μέσω του ψυγείου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του ψυγείου, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και άλλες smart συσκευές του σπιτιού. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του προϊόντος ούτε η ημερομηνία κυκλοφορίας του, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στη Νότιο Κορέα, την έδρα της Samsung.