Μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας είναι το HTC Vive, το σύστημα για το οποίο ο γνωστός κατασκευαστής smartphone και tablet, συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία videogames, τη Valve.

Στη CES 2016 μπορέσαμε να δοκιμάσουμε τη νέα έκδοση του VR συστήματος που απευθύνεται αποκλειστικά σε επιλεγμένους developers για την ανάπτυξη παιχνιδιών και εφαρμογών γύρω από το σύστημα, και τα οποία θα γίνουν διαθέσιμα μαζί με την εμπορική κυκλοφορία της συσκευής.

HTC Vive

Σε αντίθεση με το Oculus Rift, η HTC όπως φαίνεται θα ενσωματώνει στο πακέτο και τα ειδικά χειριστήρια τα οποία μας επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με διάφορα στοιχεία αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως χέρια, αλλά και ως εργαλεία. Στο εντυπωσιακό demo που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, μπορέσαμε να ζωγραφίσουμε επιλέγοντας χρώματα και πινέλα μέσα από ένα μεγάλο καμβά, με το χειριστήριο να αναλαμβάνει το ρόλο του εκάστοτε πινέλου. Σε άλλο demo τα χειριστήρια μας επέτρεπαν να «πιάσουμε» διάφορα εικονικά αντικείμενα σε έναν εικονικό κόσμο και συγκεκριμένα σε ένα γραφείο όπως φακέλους, κούπες αλλά και να ενεργοποιήσουμε την καφετιέρα βάζοντας καφέ μέσα στην κούπα.

HTC Vive

Είναι φανερό πως οι δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας είναι ανεξάντλητες και δεν περιορίζονται μόνο στα παιχνίδια. Σίγουρα θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε από τον προσεχή Απρίλιο όταν και αναμένεται να κυκλοφορήσει το HTC Vive. Η τιμή του θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα όταν και θα γίνει διαθέσιμο για προπαραγγελία, χωρίς για την ώρα να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.