Πως θα σου φαινόταν αν όλες οι εφαρμογές του Android και η συνολική εμπειρία του interface έμοιαζε με τα Windows ; Να μπορούσες να ανοίξεις όλες τις εφαρμογές σε παράθυρα τα οποία θα μπορούσες να ελαχιστοποιήσεις ή να μεγιστοποιήσεις, να έχεις πολλαπλά παράθυρα ανοιχτά, μπάρα ειδοποιήσεων παρόμοια με αυτή των Windows στα δεξιά και Start Menu με όλες τις βασικές λειτουργίες. Τώρα με το Remix OS και την customized έκδοση Android OS που το τροφοδοτεί, μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά. Και μάλιστα μπορείς να το τρέξεις στον υπολογιστή σου ή στο tablet.

Η Jide δημιούργησε ένα λειτουργικό βασισμένο επάνω στον πυρήνα του Android που μοιάζει πάρα πολύ με αυτά που βρίσκουμε σε desktop και laptop υπολογιστές. Υποστηρίζει Gestures, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε όλη τη βιβλιοθήκη εφαρμογών του Android ενώ σύμφωνα με την Jide, το Remix OS σε desktop με Intel Core i7 τρέχει τουλάχιστον 3 φορές γρηγορότερα σε σύγκριση με το high end Galaxy Note 5 της Samsung.

Αν πάντως αναρωτιέσαι αν πρέπει να το δοκιμάσεις, ίσως το αποφασίσεις γρηγορότερα αν μάθεις ότι το Remix OS θα διατίθεται δωρεάν. Προς το τέλος του μήνα θα μπορείς να το κατεβάσεις εντελώς δωρεάν και το μόνο που θα χρειαστείς για το δοκιμάσεις στον υπολογιστή σου είναι ένα USB 3.0 Stick και έπειτα να bootareis από αυτό.

URL: Remix OS