Στις αρχές του έτους, όσοι διέθεταν υπολογιστή ή κονσόλα παιχνιδιού είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με τρεις από τους επτά διαθέσιμους παράξενους ήρωες ένα σπήλαιο που μιλάει και να αποδείξουν τις ικανότητες, την ευστροφία και την αίσθηση του χιούμορ τους. Το The Cave συνδύασε με επιτυχημένο τρόπο μια περιπέτεια Graphics Adventure με χαρακτηριστικά jump n’ run, αλλά ξεχώρισε κυρίως για το ιδιαίτερο χιούμορ του δημιουργού του (και δημιουργού του Monkey Island), του Ron Gilbert. Οι σπαζοκεφαλιές και τα πονηρά χαμόγελα μεταφέρονται τώρα και στο iOS.

 

Παρόλο που το The Cave δεν απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο και τους φαν, η περίπλοκη και παράξενη εξερεύνηση του σπηλαίου προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης, πολύ γέλιο και αξέχαστες σκηνές. Χάρη στους επτά πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες και τις ικανότητές τους, θα θέλετε να παίζετε το παιχνίδι ξανά και ξανά.

 

Αν δεν έχετε κατέβει ακόμη στο σπήλαιο του Ron Gilbert που μιλά, ίσως έχει έρθει η στιγμή να αρπάξετε την ευκαιρία. Η τρελή βόλτα στα έγκατα της γης κοστίζει μόλις 4,49 Ευρώ για το iPhone, το iPad και το iPod Touch.