Το Spotify δεν φτιάχνει μόνο software πλέον, φτιάχνει και hardware. Η νέα αυτή «εποχή» για τον γίγαντα του music streaming ξεκινά με το “Car Thing”. Όπως θα κατάλαβες και από το όνομά του, το Car Thing είναι μία συσκευή που προορίζεται για χρήση στο αυτοκίνητο.

Το Car Thing είναι στην ουσία μία συσκευή που σου δίνει ευκολότερη πρόσβαση στο Spotify περιεχόμενό σου στο αμάξι. Μέσω αυτού μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική ή podcasts από τα ηχεία του οχήματος. Για να δουλέψει χρειάζεται να συνδεθεί μέσω Bluetooth με το smartphone σου, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά, αν συνδέεις ήδη το smartphone σου με αυτοκίνητο για να ακούσεις Spotify, το Car Thing σου δίνει έναν πιο ασφαλή τρόπο ελέγχου της υπηρεσίας.

Η συσκευή μπορεί να προσαρτηθεί στους αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού ή στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Το μπροστινό της μέρος καταλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, μία οθόνη αφής 4ʺ. Επειδή η χρήση του Car Thing γίνεται κατά την οδήγηση, όμως, η συσκευή διαθέτει και άλλους τύπους χειρισμού. Στην μπροστινή επιφάνεια υπάρχει επίσης η ροδέλα πλοήγησης, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται ακόμα ένα πλήκτρο ελέγχου. Στην κορυφή έχουν τοποθετηθεί 4 πλήκτρα γρήγορης πρόσβασης, στα οποία μπορείς να αντιστοιχήσεις αγαπημένες playlists ή podcasts για να τα ξεκινάς με ένα πάτημα του σχετικού πλήκτρου. Το Spotify Car Thing μπορεί να ελεγχθεί ακόμα και με φωνητικές εντολές.Η χρήση του Car Thing προϋποθέτει συνδρομή στο Spotify Premium και η συσκευή μπορεί να συνεργαστεί τόσο με iOS όσο και με Android smartphone, αρκεί αυτά να τρέχουν τις εκδόσεις λογισμικού iOS 14 και Android 8 αντίστοιχα (ή νεότερες). Αν τώρα αναρωτιέσαι πότε μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις το Spotify Car Thing για το αυτοκίνητό σου, ήρθε, δυστυχώς, η ώρα να σε απογοητεύσουμε. Το Car Thing θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένες ποσότητες μόνο στις ΗΠΑ και μέσω ενός προγράμματος προσκλήσεων για τις οποίες πρέπει κάποιος να γραφτεί σε λίστα αναμονής. Το Spotify δεν έχει ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει στο μέλλον να κυκλοφορήσει το Car Thing σε περισσότερες αγορές και με μεγαλύτερη διαθεσιμότητα.Το κόστος του, πάντως, είναι μόλις $79 στην Αμερική.