Οι βιντεοκάμερες είναι ακόμα μια κατηγορία η οποία έχει σημειώσει μείωση στις πωλήσεις αφού πλέον ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν το smartphone τους για την εγγραφή κάποιου ερασιτεχνικού βίντεο ενώ για όσους θέλουν πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, καταφεύγουν σε μια ικανή φωτογραφική μηχανή. Η Canon με το νέο της μοντέλο Canon Legria HF G26 επιβεβαιώνει και πάλι γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές βιντεοκαμερών, απευθυνόμενη στους λάτρεις της βιντεοσκόπησης που επιζητούν επαγγελματική ποιότητα.

Με συμπαγές και φορητό σώμα, η Legria HF G26 ξεχωρίζει για τον ευρυγώνιο φακό 28,8 χιλιοστών που διαθέτει με οπτικό ζουμ 20x αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας οπτικά μέρη που διαθέτουν μεγάλες δυνατότητες λήψης σε χαμηλό φωτισμό. Επιπλέον το κυκλικό διάφραγμα των 8 λεπίδων, μπορεί να δημιουργήσει πανέμορφα εφέ μποκέ.

Μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί για πολλούς η έλλειψη δυνατότητας λήψεων στην 4K ανάλυση αφού περιορίζεται στη Full HD ανάλυση, χρησιμοποιώντας τα φορμά MP4 και AVCHD.  Η capacitive οθόνη αφής 3,0 ιντσών εξασφαλίζει τέλειο καδράρισμα της εικόνας, με τη δυνατότητα ρύθμισης της παρακολούθησης του θέματος (tracking), της εστίασης και της έκθεσης, για βιντεοσκοπήσεις υψηλής ποιότητας. Τέλος ο συνδυασμός ενός αισθητήρα τύπου HD CMOS Pro, ανάλυσης 2,91MP, μεγέθους 1/2,84 καθώς και του επεξεργαστή DIGIC DV4, αποδίδει απίστευτη ευαισθησία, αντίθεση και ευρεία δυναμική περιοχή χωρίς συμβιβασμούς σε Full 1080p HD