Αρκετοί φίλοι της Canon, περίμεναν με αγωνία τον αντικαταστάτη της EOS M3, μιας από τις καλύτερες mirrorless φωτογραφικές μηχανές της αγοράς την οποία κατασκευάζει η Canon, με την εταιρεία να τους εκπλήσσει ευχάριστα. Έτσι λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης PhotoKina, η Canon ανακοίνωσε την Canon EOS M5, μια φωτογραφική κάμερα που φέρνει την τεχνολογία των mirrorless καμερών ακόμα πιο κοντά σ’ αυτή των dSLR διατηρώντας όμως αρκετά μικρότερο μέγεθος.

Άλλωστε μεταξύ αντίστοιχων μοντέλων της Canon συναντάμε αρκετά κοινά στοιχεία όπως το Dual Pixel CMOS AF αλλά και του αισθητήρα APS-C 24.2MP. Το πρώτο αναλαμβάνει την καλύτερη εστίαση και παρακολούθηση κινούμενων αντικειμένων κατά τη λήψη βίντεο ενώ το τελικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα στις φωτογραφίες είναι εντυπωσιακό.

Σε ότι αφορά το βίντεο, η Canon EOS M5 υποστηρίζει την εγγραφή βίντεο στην Full HD ανάλυση ενώ σε ότι αφορά τις φωτογραφίες, στα τεχνικά χαρακτηριστικά της βλέπουμε επεξεργαστή εικόντας Digic 7, Bluetooth, WiFi, NFC καθώς και διάφραγμα  f/3.5-6.3. Η κυκλοφορία της έχει οριστεί για τα μέσα Νοεμβρίου όταν και θα κάνει την εμφάνισή της στα καταστήματα με τιμή $980 (μόνο σώμα) ενώ προσθέστε επιπλέον $120 για το πακέτο που περιλαμβάνει φακό 15-45mm f/3.5-6.3 με EF-M mount.

Αγόρασέ το