Για να ακουστεί ο ψηφιακός ήχος, μετατρέπεται σε αναλογικό σήμα ήχου. Στην περίπτωση των φορητών υπολογιστών αυτό πραγματοποιείται συνήθως από την ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Αν σας ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου, μια εναλλακτική λύση προσφέρει το DacMagic XS.

Ο ψηφιακός-αναλογικός μετατροπέας συνδέεται με τον φορητό υπολογιστή μέσω USB και το ηχητικό σήμα αναπαράγεται σε υψηλή ποιότητα από την ενσωματωμένη έξοδο 3,5 mm του μετατροπέα. Η έξοδος είναι κατάλληλη για τη σύνδεση ακουστικών, αλλά και ενισχυτή. Χάρη στην ισχύ 150 mW του DacMagic XS, η ένταση είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις περισσότερες τυπικές θύρες ακουστικών.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα οδήγησης επιτρέπει τη χρήση του DacMagic XS από τα Windows σε λειτουργία USB Class 2. Σε αντίθεση με την κλάση μετάδοσης 1, όπου η ταχύτητα περιορίζεται στα 24 bit/96 kHz, η κλάση 2 προσφέρει πολύ υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων με λιγότερα τεχνουργήματα.

Δύο μεγάλα κουμπιά στην πρόσοψη του μετατροπέα σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση του ήχου, χωρίς να πρέπει να ψάχνετε τον αντίστοιχο διακόπτη στο λογισμικό.

Η κατάληξη XS στο Cambridge Audio DacMagic XS δεν είναι τυχαία. Το περίβλημα αλουμινίου έχει διαστάσεις μόλις 30 x 10 x 53,5 mm και είναι λίγο μικρότερο από ένα σπιρτόκουτο. Ολόκληρος ο μετατροπέας ζυγίζει μόλις 100 γραμμάρια. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα κοντό καλώδιο USB για τη σύνδεση σε φορητούς υπολογιστές.