Από χθες διατίθεται στα καταστήματα το δέκατο μέρος της επιτυχημένης σειράς first-person shooter της Activision. Το Call of Duty Ghosts ξεκινά μια νέα ιστορία, στην οποία οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό την κατοχή μιας λατινοαμερικανικής υπερδύναμης και οι επίλεκτοι στρατιώτες Ghost αγωνίζονται κατά των κατακτητών. Από άποψη παιχνιδιού, όμως, παραμένει το ίδιο. Αυτό δεν φαίνεται να ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Τύπο και τους φαν της σειράς.

Παρά τα εντυπωσιακά εφέ, τις κλασικές επιβλητικές σκηνές και τα πλούσια σκηνικά, το γνώριμο ύφος του Call of Duty δεν είναι αρκετό σε αυτό το επεισόδιο. Η πεντάωρη εκστρατεία του Ghosts είναι πολύ σύντομη και επιφανειακή για να καθηλώσει τους παίκτες.

Σε αντάλλαγμα, οι φαν των παιχνιδιών multiplayer θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετικά σχεδιασμένη, πλούσια και απαιτητική λειτουργία multiplayer. 14 καλοσχεδιασμένοι χάρτες περιμένουν έως και 12 (για τα PS3, Xbox 360 και Wii U) ή 18 (για υπολογιστές, PS4 και Xbox One) παίκτες να συγκρουστούν μεταξύ τους, ενώ η έξυπνη μηχανική εξέλιξης (όσο η ομάδα κερδίζει πόντους, το alter ego εξατομικεύεται) προσφέρει πολύωρη διασκέδαση.

Ενώ τα γερμανικά μέσα βαθμολογούν το Call of Duty Ghosts με 80% έως 90%, ο μέσος όρος που δίνει η αμερικανική σελίδα Metacritic είναι αρκετά απογοητευτικός: το παιχνίδι έλαβε μέση βαθμολογία 74% από 22 κριτικούς, ενώ οι χρήστες το κατακρεούργησαν με 2,3 στα 10. Στην χώρα μας, η βαθμολογία κυμάνθηκε μεταξύ 6.5 στα 10 έως και 8 στα 10, ενώ οι χρήστες είχαν μέσο ορο το 6 στα 10 ως βαθμολογία του.

Σε κάθε περίπτωση, οι κριτικές είναι υποκειμενικές πάντα, οπότε ο τελικός κριτής θα είστε εσείς φυσικά!