Από τη μία είναι θετικό που οι κονσόλες επόμενης γενιάς θα κυκλοφορήσουν μαζί με διάφορες μεταφορές παιχνιδιών για πολλές πλατφόρμες στις 22 και 29 Νοεμβρίου. Χάρη στην ΕΑ, την Activision και την Ubisoft οι παίκτες μπορούν να σηκώσουν τα μανίκια τους από την πρώτη κιόλας μέρα στο Xbox One και το PS4. Τι γίνεται, όμως, με τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν λίγες εβδομάδες νωρίτερα για το PS3 ή το Xbox 360; Τουλάχιστον για το Call of Duty Ghosts θα δοθεί λύση.

Η Activision ανακοίνωσε ότι οι παίκτες θα μπορούν να βιώσουν την περιπέτεια του δέκατου επεισοδίου Call of Duty και στις παλιές και στις νέες κονσόλες, χωρίς να πληρώσουν δύο φορές. Αν αγοράσετε την έκδοση του Call of Duty Ghosts για το PS3, μπορείτε μέσω ενός κωδικού στη συσκευασία να αποκτήσετε την αναβάθμιση για το PS4 από το Playstation Store στην τιμή των 10 Ευρώ. Αυτό δεν ακυρώνει την έκδοση για το PS3. Μπορείτε να παίζετε απεριόριστα, παράλληλα με την έκδοση για το PS4.

Παρόμοια είναι και η λύση για τις κονσόλες της Microsoft. Το Call of Duty Ghosts θα διατεθεί και σε μια έκδοση στη συσκευασία της οποίας δεν θα υπάρχει δίσκος, αλλά ένας κωδικός. Οι παίκτες θα μπορούν να πληκτρολογήσουν αυτόν τον κωδικό στο Xbox Live για να κατεβάσουν την έκδοση για το Xbox 360. Μετά την κυκλοφορία του Xbox One, ο ίδιο κωδικός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη του Call of Duty Ghosts για τη νέα κονσόλα χωρίς επιπλέον χρέωση. Και σε αυτήν την περίπτωση η μία έκδοση δεν περιορίζει την άλλη.