Η συνέχεια μιας από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, του Blade Runner, θα κάνει την εμφάνισή της στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ένα χρόνο και θα έχει την ονομασία Blade Runner 2049.

Όπως ανακοινώθηκε, η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου 2017, τριανταπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη προβολή του Blade Runner, το 1982. Αν και δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα για το σενάριο της ταινίας, ο τίτλος φανερώνει ότι τα τεκταινόμενα στην ταινία θα λαμβάνουν χώρα 30 χρόνια μετά το τέλος της πρώτης ταινίας. Μάλιστα το Blade Runner 2049 θα είναι μία από τις πρώτες ταινίες που θα κυκλοφορήσει και σε VR format όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο Oculus Connect 3.

Αν και δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το σενάριο, αρκετά μεγάλα ονόματα θα συμμετέχουν στην ταινία, με πρώτο τον Harrison Ford που πρωταγωνιστούσε και στην πρώτη ταινία ως Rick Deckard. Τον Ford θα τον πλαισιώσουν οι Ryan Gosling, Jared Leto, Dave Bautista αλλά και η Robin Right. Η σκηνοθεσία θα ανήκει στον Denis Villeneuve ενώ η παραγωγή είναι του Ridley Scott που είχε σκηνοθετήσει και την πρώτη ταινία.