Επίσημο είναι πλέον το BlackBerry Motion, το νέο smartphone της εταιρείας το οποίο έρχεται χωρίς την παρουσία φυσικού πληκτρολογίου ούτε έστω ως συρόμενο, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στην ιστορία της εταιρείας.

Το BlacBerry Motion διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών με ανάλυση Full HD ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει το Snapdragon 625 chipset με 4GB μνήμη, 32GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 4.000mAh που είναι μάλιστα μία από τις μεγαλύτερες που έχει ενσωματώσει ποτέ η BlackBerry σε μοντέλο της.

Διάβασε επίσης: Το Asus ZenFone 4 Selfie Lite είναι η οικονομική πρόταση για τέλειες selfies

Για τις ανάγκες της λήψης φωτογραφιών και βίντεο, το Motion διαθέτει μία κάμερα στο πίσω μέρος με ανάλυση 12MP και διάφραγμα f/2.0 ενώ αυτή που βρίσκεται στο εμπρόσθιο τμήμα, έχει ανάλυση 8MP. Η συσκευή υποστηρίζει την πιστοποίηση IP67, κάτι που την κάνει ανθεκτική στη σκόνη και το νέρο, σε βάθος 1 μέτρου και με χρονικό όριο τα 30 λεπτά.

Τρέχει Android 7.1 και η τιμή της συσκευής έχει οριστεί στα $460 για τις χώρες της Μέσης Ανατολής όπου και θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του. Η παρουσία του στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για την ώρα έχει αποκλειστεί, ενώ η BlackBerry δεν έχει αναφερθεί σε πιθανή κυκλοφορία της συσκευής στην Ευρώπη.