Η Black Friday 2022 έχει μεγαλύτερη διάρκεια από κάθε προηγούμενη. Οι προσφορές είναι κι αυτές περισσότερες από ποτέ. Για να επιλέξεις τη συσκευή που ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες σου και να την αποκτήσεις στην σωστή τιμή πρέπει να πλοηγηθείς σε έναν «ωκεανό» από διαφορετικά μοντέλα, χαρακτηριστικά και τιμές. Αν δεν ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις, δεν θέλουμε να χαθείς! Γι’ αυτό σου ετοιμάσαμε ένα οδηγό με όλα όσα πρέπει (και δεν πρέπει) να κάνεις για να βγεις κερδισμένος στη φετινή Μαύρη Παρασκευή.

Όλα όσα πρέπει να κάνεις αλλά και να αποφύγεις την Black Friday 2022

Στην Black Friday της MediaMarkt τα πάντα γίνονται φθηνά! Ναι, αλλά δεν γίνεται να αποκτήσεις τα πάντα! Αν όμως ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες τότε θα κάνεις δικό σου ό,τι χρειάζεσαι και μάλιστα σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες.

#1 – Λίστα αγορών

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να το διαβάζεις, αλλά η λίστα αγορών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διασφαλίσεις πως θα κάνεις σωστές αγορές στην Black Friday. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις σωστά τη λίστα λοιπόν.

Do: Αρίθμησε τα προϊόντα με τη σειρά αναγκαιότητάς τους στη λίστα που θα φτιάξεις

Αρχικά σημείωσε τις κατηγορίες προϊόντων που σε ενδιαφέρουν (τηλεόραση, laptop, πλυντήριο κ.ο.κ.). Στην κορυφή βάλε αυτό που έχεις μεγαλύτερη ανάγκη, και έπειτα πρόσθεσε αυτά που θα ήθελες να αποκτήσεις σε χαμηλότερη τιμή αλλά ίσως δεν σου είναι απολύτως απαραίτητα αυτή τη στιγμή. Και εννοείται πως πρέπει να μείνεις πιστός σε αυτή την σειρά προτεραιότητας για να έχει αποτέλεσμα η λίστα.

Black Friday 2022 MediaMarkt 01

Αφού βάλεις τις κατηγορίες σε σειρά προτεραιότητας, κάτω από κάθε κατηγορία σημείωσε τα 2-3 μοντέλα που έχουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιο από αυτά να βγει σε προσφορά. Αν η πρώτη σου επιλογή έχει καλύτερη τιμή τότε προχώρα σε αγορά, αλλιώς περίμενες deals στις επόμενες προτάσεις. Αν έχεις εναλλακτικές έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνεις αγορές σε Black Friday τιμές.

Don’t: Μην περιορίσεις τη λίστα σου στα άκρως απαραίτητα. Στη Black Friday βρίσκεις τιμές που πραγματικά αξίζει να προλάβεις!

Η Black Friday δεν είναι μόνο για τα απαραίτητα, είναι και για να αποκτήσεις αυτά που θα σε κάνουν χαρούμενο! Ξέρεις για ποια μιλάμε, για όλα εκείνα τα προϊόντα που ανέβαλες την αγορά τους γιατί δεν σου ήταν αναγκαία, αλλά θα σε κάνουν να χαμογελάς μόλις τα αποκτήσεις. Αυτό μπορεί να είναι ένα smartphone, ένα smartwatch, μία φωτογραφική μηχανή ή ό,τι άλλο έχεις για καιρό «βάλει στο μάτι» αλλά αναβάλεις την αγορά του γιατί άλλα πράγματα παίρνουν σειρά. Η Μαύρη Παρασκευή είναι η καλύτερη περίοδος για τέτοιες αγορές καθώς τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν είναι συνήθως διαθέσιμα στις χαμηλότερες τιμές που μπορείς να τα βρεις. Οπότε, αν δεν τα πάρεις τώρα που αξίζει περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, θα πρέπει να περιμένεις… μέχρι την επόμενη Black Friday.

#2 – Έρευνα αγοράς

Αφού έχεις συγκεντρώσεις τους στόχους σου για τη Black Friday 2022, ήρθε η ώρα να περάσεις στο επόμενο βήμα. Τι πρέπει να κάνεις (και να μην κάνεις) σε αυτό το σημείο;

Do: Ψάξε τα προϊόντα της λίστας σου και σύγκρινε τιμές

Είσαι ένα βήμα πριν αποκτήσεις όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι. Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να τα βάλεις στο καλάθι όμως. Πρώτα σύγκρινε τιμές. Για να το κάνεις όλο αυτό πιο εύκολα, αποθήκευσε τα links από τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν. Έτσι θα μπορείς να επιστρέψεις στις αντίστοιχες σελίδες πολύ εύκολα. Επιπλέον, σημείωσε και την αρχική τιμή κάθε προϊόντος, για να μπορείς μετά να συγκρίνεις και να δεις πιο έχει την μεγαλύτερη διαφορά και άρα είναι η μεγαλύτερη προσφορά.

Don’t: Μη μείνεις μόνο στις τιμές αλλά σύγκρινε και επιπλέον υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τις αγορές σου!

Η τελική τιμή δεν αρκεί από μόνη της για να φτάσεις στην τελική απόφαση αγοράς. Σκέψου και τα πρόσθετα που μπορεί να παρέχονται από μία αγορά. Τέτοιο πρόσθετο μπορεί να είναι μία επιπλέον υπηρεσία που μπορεί να διατίθεται μαζί ως προσφορά για την Black Friday. Αν, για παράδειγμα, μία συσκευή σου δίνει δώρο επιπλέον εγγύηση αλλά είναι ελάχιστα ακριβότερη από μία παρόμοια, τότε αξίζει να πας στην ακριβότερη επιλογή για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για περισσότερο.

Black Friday 2022 MediaMarkt 02

#3 – Αγορές στη Black Friday 2022

Και φτάσαμε σχεδόν στο τέλος. Αφού έχεις κινηθεί σωστά μέχρι εδώ, ήρθε η ώρα να κάνεις τις Black Friday αγορές που σχεδιάζεις. Και πάλι όμως πρέπει να θυμάσαι κάποιους βασικούς κανόνες.

Do: κάνε τις αγορές σου με τον τρόπο πληρωμής που σε συμφέρει περισσότερο

Black Friday αγορές δεν σημαίνει απαραίτητα αγορές με μετρητά η πιστωτική κάρτα. Στη MediaMarkt έχεις κι άλλους τρόπους πληρωμής που μπορείς να αξιοποιήσεις, για να διευκολυνθείς ακόμα περισσότερο στις αγορές σου. Ο πρώτος είναι η Klarna, μέσω της οποίας μπορείς να αποκτήσεις ό,τι θες και να «σπάσεις» την πληρωμή σε 3 άτοκες δόσεις, χωρίς πιστωτική κάρτα. Αν θες να βάλεις περισσότερες δόσεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα, έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα δόσεων «Άνετα». Στην Black Friday 2022 έχεις περισσότερες επιλογές πληρωμής από ποτέ.

Don’t: Μην περιοριστείς μόνο σε φυσικά καταστήματα. Ψώνισε και online

Αν μπορούμε μετά από όλα αυτά να εξάγουμε έναν γενικό κανόνα για τις φετινές Black Friday αγορές αυτός θα ήταν: Μην περιορίζεσαι. Αυτό ισχύει και για το πού που θα κάνεις τις αγορές. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις μεταξύ online ή φυσικού καταστήματος. Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Στα καταστήματά μας θα δεις από κοντά τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν, θα τα δοκιμάσεις και θα τα παραλάβεις άμεσα. Στο mediamarkt.gr όμως έχεις πολύ μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών. Οπότε κάνε τις αγορές σου και στα δύο! Για τα αντικείμενα που θες να πάρεις μία γεύση από κοντά πριν τα αγοράσεις, όπως για παράδειγμα μία τηλεόραση που θες να ελέγξεις την ποιότητα εικόνας, πήγαινε στο κατάστημα. Για τα προϊόντα που ξέρεις τι να περιμένεις, κάνε την παραγγελία online και αυτό θα έρθει στην πόρτα σου.

Don’t: Μην περιμένεις την ημέρα της Black Friday για να κάνεις τις αγορές σου

Τυπικά, η Black Friday 2022 είναι στις 25 Νοεμβρίου. Με τις προσφορές να έχουν ήδη ξεκινήσει όμως, πρέπει από τώρα να κινηθείς και να ψάξεις ό,τι σε ενδιαφέρει. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και μπορεί μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να έχει εξαντληθεί αυτό που ψάχνεις.

Φέτος στη MediaMarkt οι Black Friday αγορές σου θα έχουν σίγουρη επιτυχία!

Οι μεγάλες προσφορές στη Black Friday της MediaMarkt ξεκίνησαν! Ακολούθησε τις συμβουλές μας για να τις εκμεταλλευθείς στο 100% και να αποκτήσεις ό,τι θες στις τιμές που το θες!