Σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά το Battlefield 3 (και έντεκα μετά το ντεμπούτο της σουηδικής στρατιωτικής σειράς shooter) έρχεται στις οθόνες μας το επόμενο εικονικό πεδίο μάχης: Το Battlefield 4 διαδραματίζεται στην Άπω Ανατολή, στα πλαίσια ενός άγριου πολέμου σε οπτική πρώτου προσώπου και υποστηρίζει την ταυτόχρονη συμμετοχή έως και 24 παικτών από το PS3 και το Xbox 360 ή 64 παικτών από τον υπολογιστή, οι οποίοι μπορούν να συνεργάζονται ή να συγκρούονται μεταξύ τους.

Μπορεί από τεχνικής άποψης το Battlefield 4 να είναι πολύ πιο εντυπωσιακό στους υπολογιστές και τις κονσόλες Xbox One και PS4 που θα κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο, αλλά αυτός ο τίτλος δράσης της Electronic Arts εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα highlight του είδους ακόμη και για τις κονσόλες της σημερινής γενιάς. Η νέα μηχανή Frostbite 3 μεταφέρει στην οθόνη τοπία που κόβουν την ανάσα και που δεν μένουν ανέπαφα από την εκρηκτική δράση. Χάρη στο νέο χαρακτηριστικό «Levolution» το σκηνικό αλλάζει δυναμικά, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις τακτικής, κυρίως στη λειτουργία multiplayer. Για παράδειγμα, μπορεί να μεταβάλλονται τα όρια του υγρού στοιχείου στο χάρτη ή το οπτικό πεδίο να περιορίζεται από το συνονθύλευμα σκόνης μετά την ανατίναξη ενός φράγματος.

Εκτός από το νέο σενάριο, τους δέκα νέους χάρτες multiplayer και μερικές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες, το Battlefield 4 εμμένει στις κλασικές του αρχές, ιδίως από την άποψη της μηχανικής multiplayer. Ο παίκτης πολεμά στο πλευρό των Κινέζων, των Ρώσων ή των Αμερικάνων, αναλαμβάνει διαφορετικούς ρόλους (π.χ. στρατιώτης ή κατάσκοπος), χρησιμοποιεί διάφορα οχήματα και βελτιώνει τις πολεμικές του ικανότητες μέσα από συναρπαστικές συγκρούσεις. Το Battlefield 4 διατίθεται ήδη για υπολογιστές, PS3 και Xbox 360 και θα διατεθεί για τις νέες κονσόλες την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους, συγκεκριμένα στις 22/11 για το Xbox One και στις 29/11 για το PS4.