Αν και πιστεύαμε ότι είχαμε δει όλα τα μοντέλα που αποτελούν τη σειρά Zenfone 4 της Asus, η ταϊβανέζικη εταιρεία προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην ανακοίνωση του Asus Zenfone 4 Selfie Lite.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται να αποτελέσει μια πιο φθηνή εναλλακτική στο Zenfone 4 Selfie Pro και πρωτοανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ASUS για την αγορά των Φιλιππίνων όπου και θα κάνει πρώτα την εμφάνισή του. Η οθόνη του έχει μέγεθος 5,5 ιντσών αν και η ανάλυσή της δεν εντυπωσιάζει αφού περιορίζεται στα 720p.

Το δυνατό χαρτί του Zenfone 4 Selfie Pro είναι η εμπρόσθια κάμερα του για selfies, με ανάλυση 13MP αλλά και την παρουσία LED Flash για πολύ καλά αποτελέσματα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το “Lite” στην ονομασία του μοντέλου αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του όπως το Snapdragon 425 SoC με τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A53 ενώ θα υπάρχει και μια δεύτερη έκδοση με Snapdragon 430 και οκταπύρηνο επεξεργαστή. Η μνήμη και στα δύο μοντέλα περιορίζεται στα 2GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος στα 16 ή 32GB.

Η τιμή του Zenfone 4 Selfie Lite στις Φιλιππίνες θα κυμανθεί περίπου στα $160 και αναμένεται και σε πολλές άλλες χώρες μέχρι το τέλος του έτους.