Την έκθεση Computex επέλεξε και φέτος η ASUS για να παρουσιάσει νέους φορητούς υπολογιστές, με το ASUS ZenBook Flip S να ξεχωρίζει ως ο πιο λεπτός υβριδικός υπολογιστής της αγοράς.

Αν και η ASUS μας έμαθε τα συστήματα 2σε1 που από tablet μετατρέπονται σε laptop με τη σύνδεση ενός εξωτερικού πληκτρολογίου, εντούτοις το ASUS ZenBook Flip S λειτουργεί όπως η σειρά Yoga της Lenovo, με την οθόνη να φτάνει πίσω ακριβώς από το πληκτρολόγιο και να μετατρέπεται σε tablet. Με πάχος 10,9 χιλιοστά, το νέο laptop της ASUS μπορεί να χρησιμοποιηθεί μ’ αυτό τον τρόπο ως tablet, κάτι που βοηθάει και το βάρος το οποίο δε ξεπερνά το 1,1 κιλό.

Διάβασε επίσης: Το Spectre X2 είναι το εντυπωσιακό 2 σε 1 υβριδικό σύστημα της HP

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ASUS ZenBook Flip S είναι κορυφαία, αρχής γενομένης από την οθόνη των 13″ με ανάλυση 4K, η οποία με περιθώρια 6,1 χιλιοστών στη πάνω και κάτω πλευρά, βοηθάει στο να κρατηθούν οι διαστάσεις του υπολογιστή σε μικρά επίπεδα για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία κατά τη μεταφορά. Η ASUS επιλέγει τον Core i7 της Intel να αποτελέσει την καρδιά του συστήματος με 16GB μνήμη και 1TB SSD.

Αρνητικό γεγονός για πολλούς είναι οι διαθέσιμες θύρες, μόνο δύο USB Type-C, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται από τον Σεπτέμβριο.