Παρουσιάστηκε επίσημα στην IFA 2013 και έχει ήδη ξεκινήσει η πώλησή του: το νέο Asus Fonepad 7. Πρόκειται για ένα Android tablet με λειτουργία τηλεφώνου και οθόνη 7 ιντσών, επεξεργαστή Intel Atom και λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean. Η συσκευή διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα.

Με το Asus Fonepad 7 η ταϊβανέζικη εταιρεία παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση αυτού του Android tablet. Η οθόνη παρέμεινε ως είχε, με διαγώνιο 7 ιντσών και ανάλυση 1280 x 800 pixel. Επίσης, διατηρήθηκε η τεχνολογία IPS, η οποία προσφέρει καλύτερη αντίθεση από πλάγια γωνία θέασης.

Έγιναν, όμως, αλλαγές στον επεξεργαστή που λειτουργεί στο εσωτερικό του Asus Fonepad 7. Επιλέχθηκε και πάλι ένα μοντέλο της σειράς Intel Atom, αλλά αυτή τη φορά στην έκδοση Z2560 με δύο πυρήνες. Ο επεξεργαστής είναι γενικά γρηγορότερος, γεγονός που οφείλεται εν μέρει και στον αυξημένο ρυθμό χρονισμού. Υποστηρίζεται από μια μνήμη RAM χωρητικότητας 1 GB, ενώ για την εγκατάσταση εφαρμογών, το λειτουργικό σύστημα (Android 4.2 Jelly Bean) και την αποθήκευση δεδομένων διατίθεται αποθηκευτικός χώρος από 8 έως 32 GB. Και αν πιστεύετε ότι δεν σας αρκεί, μπορείτε να τον επεκτείνετε μέσω της υποδοχής καρτών microSD.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Asus Fonepad 7 διαθέτει WiFi, Bluetooth 3.0, 3G/UMTS και υποδοχή κάρτας SIM, microUSB και μια συνδυαστική θύρα ήχου για μικρόφωνο και ακουστικά. Στην πρόσοψη έχει ενσωματωθεί μια φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 1,2 megapixel, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει δεύτερη φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 5 megapixel.

Μια πλήρης φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας του Asus Fonepad 7 προσφέρει 10 ώρες αδιάκοπης λειτουργίας. Το Android tablet έχει ύψος 10,5 mm, ζυγίζει 328 γραμμάρια και διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα.