Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες. Μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες οικογένειες να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το voucher των 200€ μπορεί να εξαργυρωθεί για την απόκτηση tablet, laptop ή desktop. Ποιο από όλα αυτά να επιλέξεις λοιπόν; Η απάντηση είναι το ASUS Chromebook Flip C214, ένα laptop που συνδυάζει και στοιχεία tablet, μαζί με πλεονεκτήματα που δεν βρίσκεις σε πολλούς φορητούς υπολογιστές σήμερα.

Τα πλεονεκτήματα του Chrome OS

Ο πρώτος «άσος στο μανίκι» του Chromebook Flip C214 είναι το λειτουργικό του. Το Chrome OS είναι ένα «ελαφρύ» λειτουργικό σύστημα το οποίο τρέχει γρήγορα ακόμη και σε οικονομικά μηχανήματα. Στο laptop της ASUS βρίσκουμε Intel Celeron N4020 επεξεργαστή και 4GB RAM, τα οποία αρκούν για να λειτουργεί απρόσκοπτα ο υπολογιστής. Αυτό δημιουργεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα να απολαμβάνεις γρήγορη και ομαλή λειτουργία σε μία πολύ οικονομική κατηγορία τιμής. Ένα ακόμα προτέρημα που έρχεται από τα «ελαφριά» specs είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Ο επεξεργαστής, η μνήμη, η οθόνη κ.λπ. καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με high-end μηχανήματα. Έτσι, μαθητές και φοιτητές μπορούν να δουλέψουν για ώρες μακριά από την πρίζα.

ASUS Chromebook Flip C214 Digital Access 01

«Τι γίνεται με τις εφαρμογές όμως;» μπορεί να σκέφτεσαι σε αυτό το σημείο. Ίσως να γνωρίζεις πως τα Chromebooks υποστηρίζουν μόνο web apps, αλλά αυτό έχει σταματήσει να ισχύει εδώ και αρκετό καιρό. Τα Chromebooks έχουν πρόσβαση στον τεράστιο κατάλογο εφαρμογών του Google Play Store, άρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα apps που θα εγκαθιστούσες και σε ένα Android tablet (Webex, Microsoft Teams κ.λπ.) Σε αντίθεση με ένα tablet, όμως, το Chromebook Flip C214 έρχεται με βελτιωμένη συνδεσιμότητα, πλήρες πληκτρολόγιο, ποντίκι και μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλα laptop ή tablet.

Τα πλεονεκτήματα του ASUS Chromebook Flip C214

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ASUS Chromebook Flip C214 που δεν θα βρεις σε πολλά μηχανήματα είναι η ανθεκτικότητά του. Το συγκεκριμένο laptop έχει πιστοποίηση MIL-STD-810G, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει σε πτώσεις, ενώ και το πληκτρολόγιο είναι ανθεκτικό σε υγρά. Άρα δεν φοβίζει κανέναν γονιό η πιθανότητα να χαλάσει το laptop του παιδιού από κάποια απροσεξία.

ASUS Chromebook Flip C214 Digital Access 02

Τι γίνεται όμως αν τα παιδιά έχουν συνηθίσει τις touch οθόνες σε smartphone και tablet; Μήπως για λόγους οικειότητας αξίζει να επιλέξεις tablet καλύτερα; Κι όμως όχι! Το ASUS Chromebook Flip C214 διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής, άρα μπορεί να δουλέψει και σαν tablet. Επιπλέον, για εύκολές σημειώσεις συνοδεύεται από stylus. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θυμίζει ταμπλέτα είναι οι δύο κάμερες. Ακόμα κι όταν το πληκτρολόγιο περιστραφεί υπάρχει πίσω κάμερα, την ώρα που τα περισσότερα laptop έχουν κάμερα μόνο για βίντεο κλήσεις.

Εξαργύρωσε το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας στη MediaMarkt και απόκτησε το ASUS Chromebook Flip C214 για να δώσεις στα παιδιά ό,τι χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση, επενδύοντας σε μία πολύ οικονομική αλλά πλήρη λύση.