Καλώς ήλθατε στο Συνδικάτο των Assassins. Καλως ήλθατε στο ομιχλιασμένο και καπνισμένο Λονδίνο της Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο Jacob και η Evie σας προϋπαντούν μιας και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του νέου Assassins Creed Syndicate.

Η σειρά για πρώτη φορά αποκτά δύο πρωταγωνιστές-ήρωες και το ενδιαφέρον είναι ότι οι δυό τους έχουν διαφορετικές ιδιότητες, διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουν τις αποστολές. Προφανώς έχουν και τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι.

Εμείς παίξαμε μία αποστολή ειδικά κατασκευασμένη για τη Gamescom όπου η Evie πρέπει να εξολοθρεύσει το στόχο της μέσα στον κακόφημο Πύργο του Λονδίνου. Η Evie κατεβαίνει από ένα καΐκι που πλέει στα βρώμικα νερά του Τάμεση και κατευθύνεται με τους γνωστούς τρόπους αναρρίχησης στο σημείο που θα ξεκινήσει την αποστολή της. Για πρώτη φορά βλέπουμε την ηρωίδα να χρησιμοποιεί κάτι σαν grappling hook, ένα σκοινί που το εκτοξεύει και αυτό πιάνεται στην άκρη δυσπρόσιτων περιοχών και σημείων των κτηρίων. Αυτό διαυεκολύνει τα πράγματα και τα κάνει πιο γρήγορα.

Στην αυλή του Πύργου, η Evie έχει τις λεγόμενες ευκαιρίες (opportunities). Είναι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να προσεγγίσει μία αποστολή. Στην περίπτωσή μας, η Evie μπορεί να κλέψει το Master Key από τον κλειδοκράτορα τον οποίο εντοπίζει με την Eagle Vision (παλιό χαρακτηριστικό των AC), είτε υποδυόμενη την κρατούμενη με τη βοήθεια ενός φίλου και συνεργού της είτε με έναν άλλο τρόπο που δε μας αποκαλύφθηκε διότι περιείχε spoilers.

Στη συνέχεια, με όποιον τρόπο κι αν διαλέξει ο παίκτης, το gameplay είναι μία μίξη των παλιών καλών AC και ορισμένων νέων στοιχείων όπως η ικανότητα της Evie να γίνεται ένα με το περιβάλλον όταν μένει ακίνητη. Με την εξολόθρευση του στόχου, ο παίκτης μένει να περιμένει την πλήρη κυκλοφορία.

Το Λονδίνο του Syndicate είναι ακόμα μεγαλύτερο από το Παρίσι του Unity και στα γραφικά έχει γίνει και πάλι εντυπωσιακή δουλειά. Επικεντρώνοντας στα στοιχεία που έκαναν τη σειρά σπουδαία, και αυτά που είδαμε στο demo, η ομάδα ανάπτυξης είναι ικανή να παραδώσει τα καλύτερα στους οπαδούς των Assassins Creed.

 

[sc:product article=”1164807″ ][sc:product article=”1164806″ ][sc:product article=”1164805″ ]