Ευχάριστα τα νέα για τη Huawei από τη σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία, με ΗΠΑ και Κίνα να ανακοινώνουν την επανέναρξη των συνομιλιών που αφορούν τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ τους.

Η είδηση πάντως που ξεχωρίζει είναι η άρση του αποκλεισμού της Huawei από τις αμερικανικές εταιρείας οι οποίες από τα τέλη Μαίου, δεν μπορούσαν να συνεργαστούν με την κινεζική εταιρεία εξαιτίας «λόγων εθνικής ασφάλειας», Πλέον σύμφωνα και με τον Donald Trump, τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Huawei μπορεί να αγοράζει προιόντα από αμερικανικές εταιρείες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την προμήθεια τσιπ από κολοσσούς όπως Intel, Micron και Qualcomm.

Διάβασε επίσης: Ο Jony Ive αποχωρεί από την Apple έπειτα από καριέρα 27 ετών.

Μια επιφύλαξη παραμένει για το φλέγον ζήτημα της άδειας του Android την οποία είχε ανακαλέσει η Google εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος, κάτι που με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι δε θα ισχύει πλέον.

Παράλληλα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ακύρωση των σχεδίων αύξησης των δασμών σε κινεζικά προιόντα που είναι έτοιμα να μπουν στην Αμερική, αν και θα υπάρξουν νέες συζητήσεις που θα περιλαμβάνουν όλα τα ανοιχτά θέματα.