Αν έχετε κάποιον παλιό, αναλογικό ενισχυτή, δεν χρειάζεται να στερείστε τις σύγχρονες δυνατότητες, όπως το Airplay. Στα πλαίσια της σειράς R, η Arcam παρουσιάζει έναν νέο ψηφιακό-αναλογικό μετατροπέα (DAC), τον Arcam Air DAC. Αυτή η συσκευή επιτρέπει την αναπαραγωγή ψηφιακών περιεχομένων ήχου μέσω αναλογικών στερεοφωνικών συγκροτημάτων, ακόμη και χωρίς ενσύρματη σύνδεση με τον πομπό.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του DAC είναι ο δέκτης Airplay. Η συσκευή διαθέτει Wi-Fi και σύνδεση δικτύου. Έτσι, υποστηρίζεται η ροή ψηφιακών αρχείων ήχου από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα Airplay. Με οπτική είσοδο Toslink και ψηφιακή είσοδο RCA, η συσκευή προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

Όσον αφορά την αναπαραγωγή μουσικής, ο Arcam Air DAC διαθέτει μία στερεοφωνική έξοδο line out και μία ψηφιακή έξοδο με βύσματα RCA.

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου, κατά την ανάπτυξη του Air DAC η Arcam έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα. Τα στοιχεία του διατάσσονται με τέτοιον τρόπο στην πλακέτα τεσσάρων επιπέδων, ώστε να παρεμβάλλονται όσο το δυνατόν λιγότερο μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι καθαρή αναπαραγωγή, χωρίς θορύβους και παραμορφώσεις .

Οι είσοδοι ήχου έχουν επίσης σχεδιαστεί με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των παρεμβολών. Η τροφοδοσία ρυθμίζεται σε περισσότερα επίπεδα και είναι αθόρυβη.

Η τεχνολογία του Arcam Air DAC περικλείεται σε ένα κομψό μαύρο περίβλημα από χυτό αλουμίνιο. Χάρη στην ελαστική βάση, εξασφαλίζεται η σταθερότητα της συσκευής βάρους 700 γραμμαρίων. Το περίβλημα έχει διαστάσεις 14 x 10 x 4 cm.